Bugun...


Muharrem Mermutlu

facebook-paylas
AK Partide yeni teşkilatlanma dönemi ve Diyarbakır
Tarih: 16-10-2020 00:03:00 Güncelleme: 16-10-2020 00:03:00


AK parti büyük kongre için teşkilatlarını yeniden yapılandırarak ilçe ve il kongrelerini yapmaktadır. İlimiz Diyarbakır Ak parti için ve ülkemiz siyaseti için önemli bir yere sahiptir. Maalesef Ak parti teşkilat konusunda ilimizde pek başarı gösterememiştir.

 Teşkilatlar ve vekiller Ak parti siyasetinin bölgemize ve ilimize kazandırdıklarını seçmene doğru anlatabilseydiler Ak partinin ilimizde ve bölgemizde durumu çok farklı olurdu. Seçmen teşkilatların duruş ve davranışlarından kaynaklı Ak partiye mesafe koymuştur. Alınan ayun kahir ekseriyeti Sayın Erdoğan’ın şahsına verilmiştir. Teşkilatlar bir rant kapısına dönüşmüş durumda. Halkla arasına mesafenin girdiği, bir grup nemalanan ekibin uğrak yeri olmuştur. Teşkilatlar vekillerin vesayeti altında hareket etmekten kaçamamışlardır. Zamanla o vesayetçilerin bir parçası olmuşlardır. Özet olarak Bölgemizde ve ilimizde Dünya siyasetine anlam katan hatta yön veren Ak parti siyaset anlayışı anlaşılamamış ve temsil edilememiştir. Teşkilatlar Ak partiden çok uzak kendi dünyalarında debelenmekteler. Teşkilatları ceplerini dolduracak yada siyasette bir basamak olarak kullanılacak birer araç olarak görmekteler. Bu anlayışın ne Ak partiye nede halka bir faydası olmamıştır.

İlimizde salon siyasetinin ötesinde bir anlayış gelişmemiştir. Ak parti temsilcilerinin halkla ilişkisi çok zayıf kalmıştır. Halktan uzak siyaset sorunlara çözüm üretmeyen, siyaset bürokrat tahakkümünü geliştirmiştir. . Bu gün vali bunu yapmada öne çıkmıştır. Halk ise oy verdiği vekil ile teşkilattan beklenti içindedir. İlimizin sosyal yapısı ve sorunları ile ekonomik sorun ve çözümleri ile HDP/PKK’nın halkta oluşturduğu endikasyonların tespiti ve halkı rehabilite etme yönünde bir çaba harcanmamıştır. İlimizin potansiyel gücü olan tarım hayvancılık turizm el sanatları gibi ekonomiye  ivme kazandıracak alanlarla ilgili hiçbir iş ve öncülük yapılmamıştır. Buna benzer bir çok konuda teşkilatlar ve milletvekilleri duyarsız kalmıştır. Yada bu kapasitede olmayan kişilerin temsiliyetine mahkum olmuşuz.

 Potansiyel olarak bir çok özelliği ve farkındalığı olan ilimiz bu duyarlılıkta bir teşkilat ve milletvekili oluşumunda çok farklı bir Diyarbakır görülecektir. Bu sinerji bölgeyi de direk etkileyecektir. Ak parti bu yeni dönemde ilimiz teşkilatını bu anlayışta programı olan Ak partiyi anlamış hizmeti esas alan kadrolara yetki vermesi temennisi ile.....



Bu yazı 6417 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI