Bugun...


Muharrem Mermutlu

facebook-paylas
İSLAMSIZ MÜSLÜMANLIK
Tarih: 11-10-2020 19:08:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:08:00


Uzun süredir yeryüzü ve insanlık bir karmaşa yaşamaktadır. Buna batı aklı sebebiyet verdiği kadar müslümanlarda suçludur. Batı aklı yeryüzünü rahat sömürmek için müslümanları ortadan kaldırması gerekiyordu. Lakin savaşlarla bunu beceremedi bilakis savaşlar müslümanların birlikteliğini perçinledi. Onun için içi boşaltılmış yani “islamsız Müslümanlığı” hayatımıza soktular. Şeklen müslüman görünen yada müslümanım diye haykıran yığınlar islamın bir çok öğretisinden uzak islamın ahlakından uzak islamın yaşantısından uzak bir davranış sergilemektedirler.

Kişinin rabbi ile

kişinin kendisi ile

Kişinin ticareti ile

Kilinin komşusu ile

Kişinin çoçukları ile

Kişinin akrabası ile

Kişinin toplumu ile

Kişinin müslüman kardeşi ile

Kişinin nebatat ve hayvanat ile

Münasebetlerinde islamı ölçüden uzak hareket edilmektedir. Bunun için müslüman kişilik toplumda örneklik teşkil edecek durumdan uzak bir davranış sergilemektedir. Buda toplumun ıslahı için etkisiz bir durum oluşturmaktadır. Yahudilere soruyorlar kuran’da sizi mağlup edecek müslümanlardan bahsediliyor korkmuyormusunuz verilen cevap şu kuran’ın anlattığı o müslümanlar bi gelsin düşünürüz. Şu an ki müslümanlar bu tanımlamadan uzak durumda.

O nedenle siyonist anlayış batı aklı bunun hesabını yaparken müslümanların islamsızlaştırılmasını sağlamıştır.

İslamsız Müslümanlık toplumda fenalıkların engellenmesinde etkisizdir. Hatta fenalıkların sebebiyet kaynağı islamsız müslümanlıktır.

“İslami Müslümanlıkta” kişi kendisi ile barışık olur. Kin nefret kibir enaniyet hastalıklarından beri olunur. Ahlak açısından gıpta edilecek bir örneklik teşkil eder. Sosyal münasebetlerde çözümcül  ve inandırıcı bir kişilik sergiler. İsraftan haksız kazançtan uzak ihtiyaç kadar tüketimi esas alan bir yaşam modeli yaşar.

Toplumsal ilişkilerde komşuluk hukukunda akrabalık münasebetlerinde peygamber vari bir üslupla hareket eder. Kardeşlik esasında ilişkileri geliştirmeye dikkat eder. Benlik ırkı hassasiyet sınıfsal farklılık ve üstünlük pisikılijiisnden uzak takva esaslı hareketi esas alır. Bendencilikten uzak liyakati önceleyen sorumlulukla hareket eder. Yönetim mekanizmasını halka hizmeti esas alan adalet merkezli bir anlayışta şekillenmesinde meşvereti endeksli bir hareket ortaya koyar.

Savaşı ve ölümü değil barışı ve yaşatmayı hedefler. Islah ve irşad anlayışında uyarıcı olma vasfında en güzel şekilde insanlıkla buluşma dilini geliştirir. Hülasa kendisi için istediğini kardeşi içinde isteyen Allah merkezli düşünen hesap gününün varlığını dikkate alacak bir kabulle hareket eden “İslami Müslümanlık” insanlığın kurtuluş reçetesidir.



Bu yazı 2361 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI