Bugun...


Ramazan Aktaş

facebook-paylas
BU UTANÇ HEPİMİZİN
Tarih: 11-10-2020 18:33:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:33:00


İntihar; genellikle maddi sorunlar, ailevi sıkıntılar yada kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar sonucunda yaşanır. Tabi bunlara yanlış inançlar da eklenebilir. Hindistan da kadınların kocalarıyla birlikte yanmayı kabul etmesi, Japonlarda harakiri ve savaşta yenilen bir askerin kendini vurması gibi..

Ülkemizde TÜİK’in verilerine göre 2018’de 432 ölümle en fazla intihar vakası İstanbul’da yaşandı. Geçtiğimiz günlerde yine İstanbul’da dört kardeşin intihar haberi ülkenin gündemine oturdu. İddialara göre dört kardeş ekonomik nedenlerden intihar etti. Kimine göreyse intihar etmelerinin altında başka nedenler yatıyor.

İntihar haberi duyulur duyulmaz. Olayı şova dönüştürüp basın açıklaması yapanları mı dersiniz. Olayı siyaset malzemesi yapanları mı dersiniz. Hiç birimiz kendimizi sorgulamadık. Bu gibi olaylarda halk olarak eksiğimiz ne diyemedik. Her şeyden önce eksiği kendimizde aramalıyız. Önce kendimiz utanmalıyız. Hangi birimiz işi ters giden bir arkadaşımızın maddi sıkıntılarını gidermesine yardımcı olmaya çalışıyor. Binamızda ya da mahallemizde kaç yoksulun, işsizin kapısını çalıyoruz.

Utanmalıyız evet utanmalıyız. Komşusu açken tok yatan herkes utanmalı. Ülkesinde yokluktan intihar edenler varken birkaç kişilik yemek hesabına binlerce lira ödeyenler utanmalı. Bu utancı birilerini karalamak için kullananlar utanmalı. Açlık sınırının altındaki aileleri görmeyenler utanmalı. İşsiz kalmış bir dostunu görüp yolunu değiştirenler utanmalı. Cenaze törenini bile şova çevirmeye çalışanlar utanmalı. Hepimiz utanmalıyız. Evet utanmalıyız. Daha büyük utançlar yaşamamak için ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz atlatılana kadar herkes elini taşın altına koymalı. Herkes aşını işsiz komşusuyla, dostuyla, akrabasıyla yada ihtiyaç sahibi herhangi biriyle paylaşmalıdır.

Bu işler cenaze törenlerinde ön saflarda görünmekle olmuyor. Öyle bir algı oluşturuluyor ki sanki ekonomik sıkıntı yaşayan herkes intihar etmek zorundaymış. Unutmamalı her olay kendinden sonra gelen benzer olayların nedeni olabilmektedir. Bu tür olaylar yaşandığında şov yapmaya çalışanlar iyi düşünmelidirler.



Bu yazı 2321 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI