Bugun...


Şaban yoldaş

facebook-paylas
MEHDİ’NİN (A.S) ZUHURU VE SONRASI
Tarih: 11-10-2020 18:30:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:30:00


Onlar, Allah’ın nurunu ağızları ile söndürmek istiyorlar. Halbuki kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. SAFF/ Peygamber Efendimiz (SAV) Hadisi şerifinde şöyle buyurur: Kıyamet gününe bir gün bile kalmış olsa, Allah onu günü uzatır. Benim ev halkımdan Babasının adı Babamın adına, adı benim adıma uygun olan ve Dünyaya hakim olacak birini, Dünyaya adalet göndermek için mutlaka gönderecektir.

Başka bir hadisi şerifte: Zamanın sonunda bu dünyadakiler firavunlar gibi İslam’ın üzerine yürüyüp her koldan savaş açacaklar. O gelmeden depremler çoğalacak, toprak ve gökyüzü adaletsizlerle dolmuş olacak Dünya da fitneler ve savaş ateşleri yakıldığı zaman Mehdi isminde birisi kıyam edecektir. Onun insanlığa sunduğu mutluluk ve adalettir. Kar üzerinde sürünerek de olsa mehdiye katılın.

Bediüzzaman Said-i Nursi, Mehdiden (AS) önce gelen son müceddid olduğunu ve kendisinden sonra gelecek müceddid’in Mehdi (AS) olduğunu bir çok kez beyan etmiştir. Bununla ilgili barla lahikası 162 şöyle buyurur. ileride gelecek acip şahsın bir hizmetkarı ve ona yer hazır edecek bir dümdarı ve o büyük kumandanın pişdar bir neferi olduğumu zannediyorum.

İstanbul işgal edilecek, Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u Fethetmeden önce dönemin büyük alimleri İstanbul’un Fethinin Mehdiye (AS) nasip olacağını hadis kaynakları ile beyan edip, Fatih Sultan Mehmet’i vazgeçirmeye çalışmışlar. Ancak dönemin büyük evliyası Akşemseddin İstanbul’un Fethinin şuanda kendisine müyesser olacağını ve ahir zamanda yeniden işgal edilip Mehdinin (AS) Fethedeceğini söyler.

Ülkemiz ve Dünya genelinde yaşanan gelişmelere hikmet gözü ile bakıldığı zaman şartların hızlı bir şekilde Mehdi’nin zuhuruna hazırlandığını görebiliriz. Çok çok yakın bir zamanda Türkiye ve Suudi Arabistan karışacak ve İstanbul kafirler tarafından işgal edilecektir.

Hadislerin alametleri ve Said-i Nursinin açıklamalarına göre  Mehdi (AS) şuan hayatta ve İstanbul işgal edildikten çok kısa bir süre sonra Mekke de zuhur edecek. Efendimiz (SAV) şöyle buyurur: Mehdi zuhur ettiği zaman bir ses çıkacak ve bütün dünya onun zuhur ettiğini duyacaklar. İslam alimleri bu hadisi şöyle tefsir etmişler.  Mehdi zuhur ettiği zaman 313 İslam alimi Rükun ile Makam arasında ona biat eder. O sırada orada bulunan bazı devlet büyükleri de ona biat eder. Bu durum bütün Dünya ülkelerinde sansasyon yaratır. Bütün Dünya medyası bu olaydan bahseder ve Mehdinin (AS) zuhurunu herkes duyar.

Peygamber Efendimiz (SAV) Hadisi şerifinde şöyle buyurur: Ona ve biat edenlere karşı bir ordu toplanacak Aydınlık bir gecede çölde ilerleyen bu orduyu gören bir çoban, eyvah Mekke ye yazık olacak, vay başlarına gelene şeklinde söylenirken ordunun bir anda yok olduğunu görecek Süphanallah diyecek nasılda kısa zamanda kayboldular. Aşağı inip baktığında ise, yarısı yerin içinde yarısı da yerin dışında kalmış bir yorganı fark edecek onu çıkarmaya çalışacak bir türlü çıkaramayınca gördüğü ordunun toprağa battığını anlayacak.

Peygamber Efendimiz (SAV) Hadisi şerifinde şöyle buyurur: Mehdi ordusunu her tarafa gönderir. Zulmü ve zalimlerin hepsini yok eder. Beldeler onun emrine girer. Allah-u Teala Konstantiniyye’nin (İstanbul) Fethini ona müyesser kılar. Mehdi (AS) ordusunu kurduktan sonra ilk icraat olarak İstanbul’u Fetheder.

Ashab-ı kehf  uyanır ve onlarda Mehdiye (AS) tabi olurlar. Allah Enbiya/35 şöyle buyurur: Her canlı ölümü tadacaktır. Ashabı kehf ve İsa (AS) ölmedikleri için yeniden Dünyaya gelecekler ve Ayetin manası tecelli edecektir.

Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisi şerifinde şöyle buyurur: Hz. Ademin yaratılışından itibaren kıyamete kadar geçen süre içerisinde Deccaldan daha büyük bir hadise yoktur. Deccal çıkar. Deccalın İstanbul’a taraf geldiğini duyan Mehdi (AS) askerleriyle birlikte Şam’a gider. O zamana kadar hiç olmamış, büyük bir kuraklık ve kıtlık baş göstermektedir. Efendimiz (SAV) bu durumu anlatırken, sahabelerden biri şöyle sorar. Ya ResulAllah, Müslümanlar o kuraklık ve kıtlık zamanında ne yapacaklar? Efendimiz (SAV) şöyle buyurur: Onlar La ilahe illallah diyerek gıdalanacaklar. Mehdi (AS) Şam’da Deccal’e karşı mücadele edecek ancak onu yenemeyecek, bir mescitte barikatlar gerisinde ordusu ile birlikte kuşatılacak, O sırada İsa (AS) iki meleğin kanadına tutunarak gökten  indirilir. Allah Şöyle buyurur: Gerçekten O,nun (İsa’nın yere inişi) kıyametin yaklaştığını gösteren bir bilgidir. Zuhruf/61  Mehdi (AS) Ona Namaz kıldırması için yol gösterir. Ancak O Mehdinin (AS) İmamlığında Namaz kılar ve ona tabi olur. Dışarıda onları bekleyen Deccal ve Yahudi askerler. İsa’yı (AS) gördüklerinde kaçmaya başlarlar. İsa (AS) Deccalı Lut kapılarında yakalayıp öldürür. Dünyada ki insanların en az % 80’e yakını bu büyük savaşta ölür. Bütün Dünya ülkeleri İslam egemenliği altına girer. Yüce Allah Enbiya/105 Şöyle buyurur: Andolsun ki, Tevrat’tan sonra Zebur’da da yeryüzüne ancak iyi kullarımın mirasçı olduğunu yazmıştık. Mehdi (AS) Dünyayı Kuran-ı Kerim’in emir ve yasaklarına uygun yönetir. Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisi şerifinde şöyle buyurur: Mehdi’nin (AS) Aranızda kalması kısa tutulursa süre yedi yıldır. Kısa tutulmazsa kalacağı süre dokuz yıldır. Benim Ümmetim o devirde öyle bir refah bulacak ki o güne dek onun mislini kesinlikle bulmamıştır. Yer yemişlerini gıda ürünlerini bol bol verecek. Saklamayacak vermemezlik etmeyecektir. Mal da o gün çok birikmiş olacaktır. Yer yüzünü adalet, insaf ve merhamete doldurur. Selametle…

 



Bu yazı 6959 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI