Bugun...


SMMM Ahmet Sıcakyüz

facebook-paylas
ARTIK YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Tarih: 11-10-2020 19:04:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:04:00


İstesek te istemesek te öyle bir minvale doğru gidiyoruz. Geçen haftalar 19-Mayıs’ta- Covid-19 diye bir yazı yazmak istemiştim; yazamadım çünkü bu illetli hastalık dünyanın her yerinde, bayağı gündemde canımı çok sıktı. Özellikle Meslek Mensuplarını (Mali Müşavirleri) ve Serbest Meslek erbabı işi ile iştigal eden meslektaşlarım aklıma geldi. Bu süreçte öyle sıkıntılarla karşılaştılar, bu nu ancak “yaşayan bilir”  misali. Sadece bu mesleği icra edenler bu hastalıktan etkilenmedi. Piyasada iş yapan bir çok esnaf ve vatandaşta fiili olarak etkilendi.

Hayıtımızın her alanını işgal eden Covid-19 virüsü, dünya üzerinde de etkisini göstermekte. Bütün bu olumsuzluklar karşısında iş hayatı YENİ KAPILAR bulmaya, buna bu illetli hastalığın tabiri ile SOSYAL KAPI/MESAFE diye aklıma gelenlerden, gördüğüm kadarı ile artık eskisi gibi Plazalarda, iş merkezlerinde revaçta olan ofislerde olamayacak. İş yerleri ve iş merkezlerinde eskisi gibi artık olamayacak, sosyal mesafeyi koruma adına rahat çalışılamayacak. Özellikle Serbest Meslek erbapları kendi evlerinde çalışmayı daha tercih edecekler. Koronavirüs’ün bize dayattığı bu çalışma şartları gittikçe bizlere “YENİ KAPILAR” bulmaya, alternatif çalışma yerleri bulmaya iletecektir.

Dünyanın dört bir yanında Danışmanlık ve Serbest Meslek faaliyetini sürdüren meslek mensupları, bu mücadelede yeni çözümler bulmaya çalıştılar. Piyasada aham, şaham bürolarını bırakıp evlerinde çalışmayı deneyen Avukat arkadaşlarımızı biliyorum.

Bunun iyi tarafı pahalı bir kira ve masraflardan kurtulacaklarını düşünüyorum. Ekonomik açıdan baktığımızda ilerde birlikte göreceğiz kesinlikle farklı bir krize yol açacaktır.

Artık eskisi gibi yoğun bir insan trafiğinde Serbest Meslek mensupları mesleklerini icra edemeyeceklerini, insanlar bir birlerine yaklaşmaktan bile çekinerek hayatlarını sürdürmeye çalışacaklar. İleriki dönemlerde çalışmalarını “UZAKTAN ÇALIŞMA” teknolojisine sahip olarak YENİ KAPILAR istihdam edeceklerdir.

Özellikle Meslek Mensupları Danışmanlık hizmetleri konusunda daha ileri bir düzeyde “DİJİTALLEŞEREK” piyasaya farlı kapılar açacaklarını, Devlet olarak ta bu yardımı sağlama konusunda bütün kapılarını açmaya açık olduğunu, piyasaya girişte dijital faaliyetlerin desteklenmesi hususunda hibeler vereceğini, bu koronavirüs pandemi sürecini iyi atlatır isek, ileriki zamanlarda çalışma usul ve esasları daha da bir netleşecek.

Artık şunu iyi bilmeliyiz, bizimle beraber iş hayatımızda “BİZİMLE ÇALIŞAN” bir virüs’ün olduğunu ve yaşam kalitemizin buna göre şekilleneceği durumu açık bir şekilde görülmektedir. Son söz olarak önümüzdeki yıllarda, çağa ne kadar hızlı ve dijitalleşerek girersek daha iyi kazanacağımızı umud ediyorum.

 



Bu yazı 177 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI