Bugun...


SMMM Ahmet Sıcakyüz

facebook-paylas
KOVİD-19 İŞ GÜVENLİĞİNE ETKİSİ
Tarih: 11-10-2020 18:57:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:57:00


Günlük yaşantımızda gözle görünmeyen bir VİRÜS ün dünya üzerindeki etkisi bir hayli yoğun görülmektedir. İş Dünyası 2020/Haziran dan sonra yeni bir iş güvenliği ile karşı karşıya kalacak.

Şuan yürüklükte olan 6331  Sayılı Kanunun 4. maddesi; İş Veren, çalışanların işi ile ilgili sağlık ve güvenliğini Sağlamakla yükümlüdür.  Bu durumda KORONA VİRÜS’ ün etkileri ile artık en üst düzeyde hijyenliğe DİKKAT edilerek her türlü önlemlerin alınması için yeni bir  “İŞ GÜVENLİĞİ” karşımıza çıkmaktadır.

Bu madde kapsamında; İş Veren iş yerinde alınan tedbirlerin İş Sağlığı ve Güvenliğine uyulup uyulmadığını izlemek, denetlemek ve uygunsuzluklarını giderilmesini sağlamak zorundadır. Yine İş Veren çalıştıracağı elemanları, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu test etmeli veya gerekli teşhis ve tanı “RAPORLARINI” almak zorundadır.  Yeterli bilgi alınmadan “RİSKLİ GÖRÜNEN YERLERDE ÇALIŞMASINA” izin vermemelidir.

İş Verenin aşağıda zikredeceğim bazı hususlarda “KORONAVİRÜS TEHLİKESİ” ile ilgili önlemlerin alınmasını tavsiye ediyorum.

1-) Çalışma ortamı sık sık havalandırılması,

2-) İşyeri ve eklentilerinin özellikle kapalı ortamların düzenli olarak dezenfekte edilmesi,

3-) Çalışanlar arası teması azaltmak için yemek saatinin zamana yayılması, tek kullanımlık çatal bıçak ve servis tabaklarının kullanılması, ekmeklerin poşetli olarak tercih edilmesi,

4-) İşyerinde çalışanlara dezenfektan, kolonya, eldiven, maske gibi korucu malzeme verilmesi,

5-) Mümkünse ateş ölçer cihazlarla çalışanların ateşleri giriş çıkış ve düzenli periyotlarla kontrol edilmeli,

6-) Çalışanlar Sağlık Bakanlığının koronavirüsten korunma kapsamında alınması gereken tedbirler doğrultusunda bilgilendirilmelidir.

7-) İş yerinin acil durum risk ve eylem planları koronavirüs salgını olacakmış gibi revize edilmelidir.



Bu yazı 124 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI