Bugun...


SMMM Ahmet Sıcakyüz

facebook-paylas
ŞİRKETLER'DE İMZA BEYANI
Tarih: 22-10-2020 00:01:00 Güncelleme: 22-10-2020 00:01:00


Türmob camiamızın eski yönetim kurulu üyelerinden; aktif olarak mesleki bilgi ve çalışmalarından dolayı, Osman Arıoğlu'na teşekkür ediyorum. Meslektaşlarımızın çalışmalarını yakından takip eden Osman bey'in yaptığı çalışmalar, Türkiye de bir çok mesleki alanda çığır açmıştır.

En son olarak İTO haber 05.10.2020 tarihli yazısında çok önemli gelişmelere sebep olan ve aynı zamanda bir çok meslek mensubunun iş yükünü kolaylaştıran bir sistemde emeği geçen, Osman bey'in payının büyük olduğunu düşünüyorum. Köşe yazısında dile getirdiği gibi " Artık yeni şirket kuruluşlarında, İMZA BEYANI için vatandaşların Ticaret Siciline gitmelerine gerek olmadığını."

Meclisin açılması ile beraber gündeme alınan, Türk Ticaret Kanunun 40. maddesinin ikinci fıkrasında aşağıda değişiklik yapılmasına; "Gerçek kişi tacir ile tüzel kişi tacir adına imzaya yetkili olanların imzaları, kamu kurum ve kuruluşlarınca veri tabanlarında tutulan imza verilerinden elektronik ortamda temin edilerek merkezi ortak veri tabanındaki sicil dosyasına kaydedilir. Kamu kurum ve kuruluşlarının veri tabanlarında imza kaydının bulunmaması halinde, imzaya yetkili kişilerin imza beyanlarının ticaret sicili müdürlüğüne verilmesinin usul ve esasları ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar Ticaret Bakanlığınca çıkarılacak tebliğ ile belirlenir.”

Bu kanun maddesinin yürürlüğe girmesi ile beraber, artık "İMZA SİRKÜLERİ" diye bir belge için vatandaşlar, Ticaret Sicil kuyruklarında beklemeyecekler.

* - Şirket kuruluş işlemleri daha da hızlı ve elektronik ortama uyumlu bir şekilde,

* - kayıtlar anında sitem üzerinden yapılacak.

* - Ticaret Sicili işlemleri konusunda şirket kurucularının bir an önce, E-DEVLET üzerinden " e-imzalarını" güncellemeleri konusunda işlem yapmaları gerekiyor. 

* - Bu sistem aynı zamanda sorgulanıp doğruluğu kurumlar tarafından ispatlanabiliniyor.

Teknolojinin ilerlemesi ile " e-devlet" üzerinden işlem ağının genişlemesiyle birlikte artık şirketlerde birçok işlemlerin Inter Aktif Vergi Dairesi üzerinden de rahatlıkla yapıla bilinecek.

Son zamanlarda Kovid-19 hastalığının yaygınlaşması ile Resmi Kurumlar da  bir çok işlem ağını "E-DEVLET" üzerine aktararak, vatandaşa buradan hizmet vermeye başladı. Şuan gördüğümüz kadarı ile bazı kurumlara gidilmeden e-devlet üzerinden SİZE ÖZEL ŞİFRENİZ ile istediğiniz işlemleri gerçekleştire biliyorsunuz. 

SMMM  AHMET SICAKYÜZ
MALİ MÜŞAVİR & BAĞIMSIZ DENETÇİ
asicakyuz@ttmail.com

 



Bu yazı 6238 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI