Bugun...


Volkan Eser

facebook-paylas
ANLADINIZ MI?
Tarih: 11-10-2020 18:56:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:56:00


‘Ya ne gerek var bu şehir hastanelerine’ diyen başta Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hastane yapımına karşı çıkanlar şimdi ne düşünüyor acaba? çok merak ediyorum. ‘Ya hakikatten ben karşı çıktım ama bugün anlıyorum ki iyi ki bu hastaneler yapılmış’ diyorlar mı? İnanın çok merak ediyorum.

Türkiye şüphesiz ki, bu virüs belasına en hazırlıklı şekilde yakalanan tek ülkedir. Alınan tedbirler yürütülen çalışmalar takdire şayandır. Burada tabi ki, şüphesiz en büyük takdiri Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca hak etmektedir. Muazzam bir çalışma yürütüyor. Gecesini gündüzüne katıyor, haftalarca birkaç saat uykuyla çalışmaları koordine ediyor. Açık söylüyorum ondan başkası da bu performansı gösteremezdi. Şimdi kabinenin dışardan isimlerle oluşmasını çok daha iyi anlıyoruz. Boşuna ‘İşi ehline verin’ denilmemiştir.

Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca’yı tekrar tekrar tebrik ediyoruz. Allah yardımcısı olsun.

Kainatı ve kainatta olan her şeyi yaratan Yüce Allah’tır. Çünkü O’ndan başka yaratıcı yoktur. Allah’ın yaratıkları içerisinde en üstün olanı insandır. Kur’an-ı Kerim’de insanla ilgili olarak şöyle buyuruluyor

“Andolsun ki, biz insanı en güzel biçimde yarattık.’

“Biz gerçekten insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Onları çeşitli nakil araçları ile karada ve denizde taşıdık, kendilerine güzel güzel rızıklar verdik; yine onları yaratıklarımızın bir çoğundan cidden üstün kıldık.”

Birinci ayet-i kerime; insanın gerek fizik ve gerekse ruh yönünden en güzel bir biçimde yaratıldığını İfade etmektedir, ikinci ayet-i kerimede ise Allah Teâlâ’nın insanoğluna lütfettiği özelliklerden bir kısmı bildirilmekte ve diğer yaratıklar arasında özel yerine işaret edilmektedir.

İnsanın, diğer yaratıkların bir çoğundan üstün olması sebebiyledir ki Allah Teâlâ onu yeryüzünde O’nun iradesini temsil etme görevi ile görevlendirmiştir.’ Yine bu sebebledir ki Allah Teâlâ evrende olan her şeyi onun için ona hizmet için yaratmış ve emrine vermiştir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurulmuştur: “Görmediniz mi ki, Allah, göklerde ve yerde ne varsa hepsini sizin hizmetinize vermiş, gizli ve açık olarak nimetlerini üzerinize yaymıştır. Bununla beraber insanlar içinde kimi de var ki ne bir ilme, ne bir yol göstericiye, ne aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın Allah hakkında mücadele ediyor.”

Dinimiz İslam’da insanın değeri açıkça bellidir. Allah bu kadar şerefli yaratmış ise, şüphesiz ki idarecilerin de en önceliği görevi insana hizmet

ve yatırım yapmaktır. Bugün devletimiz ve hükümette bunu yapıyor. AK Parti’nin 18 yıllık iktidarlık döneminde hep insana yatırım olmuştur. Bunların başında da sağlık gelmektedir.

AK Parti iktidarı sağlık açısından devrim yaptı. Türkiye’nin sağlık açısından geldiği noktayı söylemeye, anlatmaya gerek bile duymuyorum. Gerek duyarsam gazete sayfaları yetmez. Bu açıdan hükümetin hakkını teslim etmek gerek. Aslında insanlar yani bizler veriyoruz da, hala bu muhteşem güzelliği görmeyen veya görmek istemeyenler var. Allah ıslah etsin. Yahu 2 dakikalığına da olsa adam olun insan olun da ‘ Ya helal olsun kardeşim Türkiye’yi sağlık açısından dünyanın en önemli ülkesi yaptılar’ deyip te bugüne kadar bahşedilmemiş gurur abidesinden faydalanın. Dünyayı kıskandırun. Bizim ülkemiz sağlık açısından devrim yaptı’ diyebilin ya.. Bu sizi küçültmez aksine büyüttür. Doğruyu ve güzelliği alkışlamayı öğrenin artık ya..!

En verimli yatırım, insana yapılan yatırımdır. Köprü, yol, bina yapabilirsiniz, nihayet bunların bir ömrü var ama insana yapılan yatırımın ömrü nesilden nesle, devam eder. İşte sağlığa yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır.

Bir insan sağlığını kaybederse her şeyini kaybedebilir. Onun için en önemli şey insanın sağlığıdır. Sağlığımızı korumak için hastalıklardan korumak tamamen bizim elimizdedir Bugün de virüs belasına yakalanmamak ve ondan korunmak bizim ellimizdedir. Çağrılara, uyarılara son derece uyalım. Biz başta izolasyon olmak üzere uyarılara dikkat ettikçe herhangi bir tersliğe karşı korunmuş oluruz. Sağlığımızı korumak mutlaka ama mutlaka ‘evde kalalım’

Virüs belasından tez zamanda kurtulmak dileğiyle esen kalın.!



Bu yazı 131 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI