Bugun...


Volkan Eser

facebook-paylas
DİYARBAKIR POLİSİ..!
Tarih: 11-10-2020 19:04:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:04:00


Ülkemizde, güvenlik birimlerine yapılan yatırımlar sonucunda bu birimlerimiz teknolojik bakımdan da dünyanın en zengin birim ve teşkilatları haline gelmiştir. Polis teşkilatımız her geçen gün başarı üstüne başarı kazanmaktadır.

Terörle mücadeleden, en ufak hırsızlık olayına kadar suç ve suçlulara göz açtırmamaktadır. Bizim can ve mal güvenliğimiz için kendi canlarını feda eden birer kahramanlardır polislerimiz. Ülkemiz genelinde olduğu gibi şehrimiz Diyarbakır’da da polis teşkilatı başta terör örgütleri olmak üzere suç şebekelerinin korkulu rüyası olmaya devam etmektedir.

Diyarbakır polisi, sağlanan huzur ve güven ortamını bozmaya kalkan başta terör örgütü PKK olmak bütün şebekelere karşı amansız bir mücadele vermektedir. Ve bu mücadelede de maşallah muazzam başarı elde etmektedir.

Diyarbakır’ı güzelleştiren davranışlardan biri de,emniyet ve halk ilişkisidir.  Memleketimizin imajına olumlu bir katkı sunuyor bu durum.

Ülkemizde artık, emniyet teşkilatı, her ilin ve bölgenin sosyo-ekonomik özelliklerini en ayrıntılı şekilde belirleyip ona göre bir çalışma planı uygulamaktadır. Ve bu da, halkın mutlu olmasını sağlamaktadır.

Zaten önemli olan halkın içinde olmak. Halkı kucaklamak ve halkla beraber daha güzel çalışmalar yapmak. Halkın kendi ayağına gelmesini beklemektense halkın ayağına gitmek en etkileyici stratejilerden biridir. Diyarbakır polisi halkla beraber, şehirde sağlanan huzur ve güven ortamının kalıcı olması için var gücüyle çalışıyor. Polis, artık bırakın işlenen bir suçu aydınlatmayı, artık o suçun işlenmeden önüne geçiyor. Helal olsun..!

Bunun sayısız örnekleri var. Son olarak geçtiğimiz 3 gün önce yapılan titiz çalışma. Terör örgütü PKK, Mübarek Ramazan Bayramında şehrimizde hain, alçak ve kanlı bir eylem planı uygulamıştı. Şehre bombalar getirilmiş ve bunlar mezarlıklarda gömülerek saklanmıştı. Diyarbakır polisi muhteşem bir istihbarı çalışma sonucunda teröristlerin kanlı eylem planlarını bozdu. Bomba ve düzenekler saklanan yerlerden çıkarılarak ele geçirildi. 6 kişi gözlem altına alındı.

Bu muazzam bir çalışmadır. Allah korusun engellenmemiş olsaydı kim bilir kaç canımız fidan olacaktı. Bizlerin her zaman olduğu gibi bayramı da huzur ve güven içerisinde yaşamamız için polis canı pahasına gecesini gündüzüne katarak mücadele ediyor. Allah onlardan razı olsun.!

Bana diyorlar ki, ‘gazetecisin bu kadar taraf olamazsın’ Yahu arkadaş benim can ve mal güvenliğim için canını ortaya koyan polisimin tarafında olmayacağım da Allah aşkına kimin tarafında olacağım? Böyle bir zihniyette karşı da ap ayrı bir mücadele veriyoruz maalesef.

Huzur ve güven bakımından Allah’a şükürler olsun ki, şehrimiz Diyarbakır muhteşem bir noktada. Sadece terör örgütü ile değil, hırsız şebekesinden kumara, uyuşturucudan insan ticareti yapan bütün suç ve suçlulara karşı amansız bir mücadele veriyor polis. Suç örgütlerinin korkulu rüyası olmaya devam ediyor polisimiz.

Can ve mal güvenliğimizi sağlamak adına kendi canlarını tehlikeye atarak, eşlerinden çocuklarından günlerce ayrı kalarak vazife yürüten kahramanlarımıza bin selam olsun.!

 



Bu yazı 396 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI