Bugun...


Volkan Eser

facebook-paylas
TEDBİRSİZLİK VE DİKKATSİZLİK PATLATTI
Tarih: 11-10-2020 19:07:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:07:00


Koronavirüs belası bütün etkisiyle dünyayı kasıp kavurmuş durumda. İnsanlık imtihanda. Şüphesiz ki, insanoğluna çok büyük ders ve işaretler vermekte bu başımıza gelen felaket.  Ülkemiz Allah’a şükürler olsun ki, bu virüs belasına en hazırlıklı olarak yakalanan tek ülke. Sağlık alanında 18 yılda yapılan devrimlerin hep beraber meyvesini yiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı ve diğer yetkililer bas bas bağırıyor; ’Aman tedbiri elden bırakmayalım. Sosyal mesafe ve maske’ uyarıları yapılıyor. Ama maalesef toplum olarak halen bu işin ciddiyetini kavrayamamışız. Vatandaş olarak kendi tedbirimizi yeterince almıyoruz, alamıyoruz. Ve çok büyük yanlış yapıyoruz.

Son günlerde özelikle de şehrimiz Diyarbakır’da gözle görünür ciddi bir artış söz konusu. Pandemi hastaneleri tıka basa dolmuş durumda.  ‘Soysal mesafe deniliyor, maske deniliyor, kalabalık yerlerde gezmeyin’ deniliyor. Ama maalesef uygulayan yok. Sonuçta işte böyle vaka patlaması.

Başta Eğitim ve Araştırma olmak üzere pandemi olan bütün hastaneler korona hastalarıyla dolup taştı. Yoğun bakım ünitelerinde yer bulmak neredeyse mümkün değil. Bu vaka sayısındaki artış gösteriyor ki, vatandaş olarak üzerimize düşeni yapmıyoruz, yerine getirmiyoruz. En basiti maske takmaktan bile aciz kalıyoruz. Cadde ve sokaklar insanlarla kaynıyor. Maske takma oranı maalesef istenilen düzeyde hiç değil.  Denetimlerde çok ama çok yetersiz. Halen cafe ve restoranlarda sosyal mesafe kuralına uyulmamakta. İlgili kurumlar özelikle  denetim çalışmalarını biraz daha artırmalı. Gidişat hiçte iyi değil. Acilen tedbirlerin alınması kaçınılmazdır.

Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Dr. sayın Fahrettin Koca, Bilim kurulu üyeleri ve tabi ki Sağlık çalışanları. Alkış, takdir, teşekkür ediyor minnet duyuyoruz. Virüs belasıyla mücadelede muhteşem disiplinli ve başarılı performans sergilediler. Yeri geldi günlerce uyumadılar. Gecelerini gündüzlerine katıp büyük bir azimle mücadele ettiler. Ve bunda da başarılı oldular. Allah hepsinden razı olsun. Millet olarak alkışlıyor ve takdir ediyoruz.

Ancak aşağıdakilerin de bu hıza ve bu disipline ayak uydurması lazım. Özelikle de Diyarbakır.

 



Bu yazı 2533 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI