Bugun...


Volkan Eser

facebook-paylas
VALİ KARALOĞLU; HOŞGELDİNİZ..!
Tarih: 11-10-2020 19:07:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:07:00


Medeniyetler beşiği şehrimiz Diyarbakır’ın yeni Valisi Münir Karaloğlu, görevine başladı. Allah hayırlı etsin. Tarih ve kültür şehrine hoş geldiniz sayın Valim. Sizi daha iyi karşılayabilmeyi isterdik. Ama bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor. Korona belası yüzünden karşılama ve uğurlama törenleri de olmuyor maalesef.

Antalya Valiliği görevinden Diyarbakır Valiliğine atanan Münir Karaloğlu, geçtiğimiz Cuma günü kentte geldi. Valilik binası önünde; vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerinden oluşan il protokol üyeleri ile Valilik personeli tarafından karşılandıktan sonra soluğu Sur ilçesinde aldı.

Ayağının tozuyla Sur İlçesine gitti. Hz. Süleyman Türbesi, Ulu Camii ve gazi caddesindeki esnafları ziyaret etti. Vatandaşla oturup sohbet etti. Muazzam bir başlangıç yaptı. Halkla el ele verip başlamak, şüphesiz ki, sizi zafere ulaştırır. Halkla iç içe olmadıktan, halkın desteğini almadan başarı ve hayırlı iş yapmanız mümkün değildir. Yanınızda halk varsa yükünüz daha hafiftir ve başarı ihtimalininiz çok daha yüksektir.

Vali Karaloğlu, tecrübeli bir isim. Uzun yıllardır Valilik yapıyor. Bölgeye de yabancı bir isim değil.

Vali bey, dünyada eşi ve benzeri olmayan tarih ve güzellikleri içinde barındıran Sur ilçesinde  adeta derin bir nefes alarak başladı görevine. Vali beyin adeta uzmanlaştığı diğer bir alandır turizm. Antalya turizmine sunduğu katkıyı iyi biliyoruz. O’nun döneminde Antalya turizm konusuna önemli bir noktaya geldi. İnşallah memleketimizi de turizm alanında önemli ölçüde geliştirecek, adımlar atacaktır.

Sayın Valim, bu kent uzun yıllar ihmal edildi. 18-19 yıl öncesine kadar bu şehir, ne merkezi ne de yerel yönetimler tarafından hak ettiği hizmeti alamadı. Uzunca yıllar ‘üvey evlat’ muamelesi reva görüldü. İdarecileri ve siyasetçileri halkla iç içe olmadı, olamadı hatta halkan korktu. Kapısı halka kapalı, idareci ve yöneticilerimiz oldu hep maalesef. Ta ki, 2002 yılına kadar. 2002 yılından sonra bu şehir, güler yüzlü, çalışkan ve halka kapısını sonuna kadar açan idarecilerle tanıştı. Bu devrimdi adeta. Ve devrimi başlatan da şuandaki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dı. Allah ondan razı olsun. Uzunca yıllar ihmal edilen adeta varlığından bile habersiz olan şehrimiz ve insanlarını, bir yönetim  anlayışından kurtardı. Şimdi Allah’a hamdolsun ki, huzur var, refah var, hizmet var. En önemlisi insanı dinleyen idareciler var. Yeterli mi? elbette hayır.

Bazı eksiklikler elbette ki, olacak. Önemli olan o eksiklikleri tez zamanda gidermek. Sayın Valim bu şehrin halen ciddi sorunları var. Onlardan biri de trafik. Kent trafiği içler acısı durumda. Hele ki, düzensiz ve gelişi güzel parklar daha da kötüleştiriyor ve içinden çıkılmaz hale getiriyor trafiği.Biran önce el atılıp çözülmesi gereken meselelerin başında geliyor trafik. Bir diğer önemli sorunumuzda turizmdir. Kentin tarihi ve kültürel miraslarının bulunduğu alanlarımızın çoğu içler acısı durumdadır. Ve gelen yabancı turistleri ağırlamakta, şehrimizde konaklamalarını sağlama konusunda ciddi eksiklerimiz var. Tanıtım ayağı neredeyse hiç yok. Şehrin güzelliklerinin üstü örtülmüş durumda. Şehrimizin sahip olduğu ve dünyada eşi benzeri olmayan güzelliklerimizin üzerindeki örtüyü açın lütfen sayın Valim.. Tekrardan yeni görevinizde üstün başarılar dilerim. Hayırlı ve uğurlu olsun hem size hem şehrimize..

 

 



Bu yazı 2093 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI