Bugun...


Volkan Eser

facebook-paylas
BAĞLAR BELEDİYESİ VE CHP’Lİ TROLLER!
Tarih: 11-10-2020 19:07:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:07:00


CHP’li, HDP’li onca belediyelerde bir takım olumsuzlukların yaşandığına hepimiz şahit olmuşuzdur. Müfettiş incelemesi sonucunda açığa çıkarılan onca pislikler. Bunları tek bir başta CHP’li olmak üzere muhalefet siyasetçilerinin sosyal medya hesaplarından paylaştığını gördünüz mü? Duydunuz mu? Hayır göremez ve duyamazsınız. Çünkü öyle bir paylaşımları olmadı hiçbir zaman. Hep ‘Hırsızsa da bizim hırsızımdır’ mantığında oldular. Hayır arkadaş hırsızın seninki benimkisi, iyisi kötüsü olmaz. Hırsız hırsızdır.

Malum, hafta sonu Bağlar Belediyesi ile ilgili bir takım haber ve paylaşımlar oldu. CHP’li üst düzey yetkililer, ‘Yalan mı? gerçek mi? diye araştırmadan sazan gibi atladı. Kendi sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptılar. Söz konusu AK Partili belediye olunca dururlar mı? Kendi belediyeleri olunca hemen ‘ Halk iradesine saldırı’ derler. Ama kendilerin ki, olmayınca ‘her şey, her söz mubah’ mantığı güderler.  Ayıptır günahtır. Her defasında dem vurduğunuz adalet anlayışınız bu mudur?

Diyarbakır’ın en büyük ilçesi konumundadır Bağlar.  Yaşanan göçten büyük ölçüde nasibini almış ve nüfus olarak Türkiye’nin bazı illerinden daha büyük bir ilçemizdir. Uzun yıllar ihmal edilmiş bir ilçe aynı zamanda Bağlar. Yerel yönetimler tarafından da sadece temizlik gibi rutin işler yapılmış. Her gelen başkan sadece evrak imzalamaktan öteye gitmemiş.

Ekonomik, sağlık, sosyal ve kültürel alanda da hak ettiğini alamadığı gibi elle tutulur hiçbir önemli proje geliştirilememiş.  Bağlar’ın makus talihi yıkılmaya yavaş yavaş başlıyor. İlk olarak 18 yıllık AK Parti iktidarları başlattı Bağlar’a hizmet kervanını. Özelikle de eğitim ve sağlık alanında önemli hizmetlere imza atıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Diyarbakır’da 3 belediye’ye sahip. Çermik, Hani ve Bağlar. Bağlar’ın Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu..Geçmişinde belediyecilik olmamasına rağmen, işi kısa sürede çözdü. Kısa süreli ekip değişikliği yapmak zorunda kaldı. Ama düzeni kurmayı başardı. Diğerleri gibi bir yerler tarafından yönetilmiyor. Birilerine peşkeşte çektirmiyor. Oto kontrol tamamen onda. Amaç ve gayesi ilçeye hizmet. Kısa sürede önemli işlere de imza attı. Devasa projeler hazırladı. Hepsi Ankara’da ilgili bakanlıklarda. Bugün yarın onay alır. Bu projeler devreye girdiği zaman Bağlar’ı kimse tutamaz. Adeta parlayan yıldız durumuna gelecektir inşallah.

Bazı çevreler, bu projelerin devreye girmesiyle Bağlar’ın makus talihinin  değişeceğini tahmin ettiklerini için rahatsız olup saldırıya geçtiler. Hafta sonu Bağlar Belediyesi ile ilgili bazı haber ve paylaşımlar oldu. Ben hesap uzmanı değilim. Ne kadar, nereye nasıl harcanmış ben bilmem. Ama Bağlar’ı yönetenler başta sayın Hüseyin Beyoğlu olmak üzere sonuçta bakkal dükkanı yönetmiyorlar. Devlete hesap verdiklerini ve vereceklerini herkesten daha iyi biliyorlar. O yüzden bir usulsüzlüğün oluştuğuna kanaat etmiyorum. Sonuçta belge ve evraklar orda duruyor.  Zira Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, iddialara belgeleriyle cevap verdi. Söz uçar belge kalır.

Evrakların tamamı incelenebilinir. Yarın bir müfettişin gelip rahatlıkla inceleyebileceği evraklar bunlar. Kimsenin sumen altı edemeyeceği. Bunlar gerekli uzman kişiler tarafından incelenir. Varsa bir usulsüzlük gereği yapılır. Ama yoksa da, söylenen ve yazılanların iftira ve karalamadan öteye gitmeyeceği herkes tarafından görünür. İşte o zaman da hafta sonu bu iddiaları kendi sosyal medya hesaplarında paylaşan başta CHP’li üst düzey siyasetçiler ne yapar? Özür dilerler mi? Hiç sanmam. Çünkü onların fıtratında böyle bir erdemlik yok maalesef.

Bakıyorum; HDP’li ve CHP’li yazarlar, nedense kendi belediyelerinde yaşanan ve yüzde yüz gerçek olan olumsuzlukları hep örterler gündeme getirmezler. Ama söz konusu AK Parti belediyeleri olunca, doğrusunu araştırmaya gerek duymadan yazarlar. Onlar ‘tarafsız gazeteciler’ olur. Biz ise, AK Parti’li belediyelerin başarısını yazarız, onlara yönelik asılsız suçlamaları ve iddialara karşı yöneticilerin açıklamalarına yer veririz, ‘Yandaş’ oluruz.

Önemli değil. Biz haksızın karşısında susup şeytan olmaktansa doğrunun yanında olup yandaş olalım. Bizi Allah bilsin yeter.! Biz, yazdığımız kitapları yüksek miktarlarda belediyelere satan değiliz.  Biz, konferanslar adı altında belediyelerden fahiş paralar alanlar değiliz. CHP’li bir yazarın kitaplarına ödenen paralar herkes tarafından biliniyor. Ama hiç kimsenin çıtı çıkmıyor. Adaletsizlik, eşitsizlik ve rant onlarda. Sorsanız, onlardan demokratı, onlardan eşitlikçisi yok.! Kargalar güler bunlara.



Bu yazı 2519 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI