Bugun...


Volkan Eser

facebook-paylas
DİYARBAKIR TAM BİR ŞANTİYEYE DÖNDÜ..!
Tarih: 11-10-2020 19:24:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:24:00


Şehrin dört bir yanında çalışmalar var. Nereye baksanız, mutlaka bir iş makinesi veya, dikilmiş iskeleri görmek mümkün. Başta altyapı olmak üzere, bir çok alanda muazzam yapım ve restorasyon çalışmaları ivedi bir şekilde sürdürülüyor. Diyarbakır tam anlamıyla bir şantiyeye dönüşmüş durumda. Bir yandan kayyum belediyeleri, diğer yandan da merkezi hükümetin projeleri bir bir hayata geçiriliyor. İşte hizmet işte halka ve memlekete verilen kıymet. Allah devletimize zeval vermesin.

Tarih ve Kültür şehri, medeniyetler beşiği Diyarbakır, çok ama çok uzun yıllar sonra, hak ettiği hizmeti alıyor. 18 yılda şehre sağlıktan, eğitime, ulaştırmadan, kültüre her ama her alanda yapılan devasa projeler var. Bu projelerle şehir ve vatandaş, kendisini yönetenlerden  ilkez bu yönlü  kıymet ve değer görüyor. ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ ilkesiyle yola çıkan AK Parti, Cumhuriyet tarhihi boyunca halka değer veren ilk hükümet ve ilk parti oldu. Şehre her hafta mutlaka bir bakan geliyor.Ve gelen bakanlarda eli boş gelmiyor.

Her gelen bakan, şehre ayrı bir güzellik katıyor. Önemli bir proje kazandırıyor. AK Parti Milletvekilleri, şehrin bütün sorun ve taleplerini Ankara’da üst düzey mercihlerde masaya yatırıyor. Gerek istihdam gerek sağlık ve diğer alanlarda şehre yenilik getirilmesinin mücadelesini yoğun bir şekilde veriyor.

Vatandaşla iletişim ve vatandaşın her derdini dinleme mevzusunda AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat adeta rekor kırmış durumda. Yine şehrin evladı Milletvekili Mehdi Eker’in kentimize kazandırılan projelerde çok büyük emek ve katkısı var. Bir çoğuna şahidim.

Ve il valimiz sayın Münir Karaloğlu. Muhteşem bir birliktelikle şehrin her alanda kalkınmasına yönelik büyük bir mücadele başlatmış durumdalar. İlk defa Diyarbakır için bir birliktelik görüyoruz. Hem siyasiler, hem bürokratlar Diyarbakır için el ele vermiş harıl harıl çalışıyorlar.

Kimse kimsenin işine karışmıyor. Kimse kimseye müdahale etmiyor. Torpil, dost ve ahbap ilişkisinden daha çok liyakat sahibi insanlara iş teslim edilmiş durumda. Doğrusu da bu. Olması gereken de bu.

Denetim mekanizması devrede. Kurumlar ve yürütülen çalışmalar Vali bey tarafından muazzam ve sıkı denetleniyor, takip ediliyor. Hiçbir kurum ve birim boş bırakılmış değil. Öyle sıkı bir denetim ve takip var ki, kurumlarda uçan kuştan bile haberdar vali bey. Helal olsun.

Allah nazarlardan saklasın. İnşallah bu birliktelik ve bu ruh ile şehrimiz çok iyi bir noktaya gelecektir. Diyarbakır için gecesini gündüzüne katan hem siyasiler hem de bürokratlar unutmamalılar ki, bu halk onları her zaman hayır ve dualarla anacaktır.



Bu yazı 3912 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI