Bugun...


Yasin Güler

facebook-paylas
Evden çalışanlara ‘siber’ tehdit uyarısı
Tarih: 11-10-2020 19:23:00 Güncelleme: 16-09-2021 11:24:00


COVİD 19 salgınından dolayı Kurum veya şirketler sekteye uğramaması için evden çalışma sistemine geçilmesiyle internet kullanımı da bir hayli arttı. Buna bağlı olarak bu konuda eğitimsiz kişiler daha fazla siber saldırılara açık hale geldi. Siber saldırganların, sosyal mühendisliklerini de kullanarak korona virüs temalı zararlı yazılımlar ile mevcut ortamdan yararlanmaya çalışıldığı görülüyor. Bu dönemlerde bireysel siber tehditlere karşı alınması gereken tedbirleri teknik lügatlardan ayırarak her sınıftan bilgisayar kullanıcılarının daha iyi anlaması için bu konu altında toplamaya çalışacağım.

 

Öncelikle şu altın kuralı hiçbir vakit aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Evinizde kurulu olan sistemler ile iş yerinizdeki sistem güvenliği aynı değildir. Çünkü kuruluşlar bilgisayar ağlarını kurarken bir ana bilgisayara (server) bağlı network mantığıyla kurar ve tüm ağ trafiği bu server üzerinden analiz eder. Dahada ileri güvenlik tedbirleri alan firmalar özel modemlere özel yazılımlar yükleyerek internet trafiğini daha içeri veya dışarı çıkmadan bir filtre ile analiz ederken kullanıcıya daha güvenli bir dijital ortam hazırlar..

 

Peki çalıştığımız şirketin her eve böyle maliyetli bir sistem kurması imkânsıza yakın olduğu göz önünde tutulursa ne yapmalıyız ?

 

İşte bireysel güvenliğin önemi burada ortaya çıkıyor

 

Öncelikle mümkün mertebe is bilgisayarını ayrı tutma imkanımız var ise bu bilgisayardan özel işler dahil iş konusu dışında hiçbir iş yapmadan bireysel güvenliğin birinci adımını atmış oluruzNitekim siber alanların temel prensibi dolaşım üzeredir ve burada o çok kullandığımız ata sözü vukuu eder “arayan Mevla’sını da bulur belasını da”

 

Yasin Güler

Siber Güvenlik Uzmanı

 

Soru ve Görüşleriniz İçin

Sosyal Medya Hesaplarımız

YouTube  Facebook Twitter instagram



Bu yazı 3277 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI