Bugun...


Yasin Güler

facebook-paylas
Covid 19 salgını ile birlikte dijital market sektörü de büyüyor
Tarih: 11-10-2020 19:25:00 Güncelleme: 16-09-2021 11:20:00


Daha önceleri ilk olarak batıda ortaya çıkan e-bay, doğuda da alibaba tarzı online alışveriş market kültürü covid 19 salgını ile birlikte bu defa doğudan batıya doğru katlanarak yaygınlaşıyor.

 

Peki, nedir şu her yerde duyduğumuz dijital market?

 

Sanal dünyanın reel paraları ile dijitalden gerçekliğe dönüş köprüsünü oluşturan siber alanlarda daha çok bireysel kuruluşlar ile vergilendirilmiş ama betonarme sistemden uzak deposuz stoksuz elemansız bir ürünün fabrikadan halka ulaştırılırken raf değil daha çok katalog sisteminin kullanıldığı birer mecralardır. Müşteri ilişkilerinden oluşan muhabbete ise dijital pazarlama denir…

 

Dijital pazarlama ve SEO ajansı Zeo Agency’nin hazırladığı rapora göre, 2019 ve 2020 yıllarının ilk çeyrek verilerini karşılaştırarak yaşanan değişimi, kullanıcı davranışlarını ve bunun dijital pazarlama ve organik trafiğe etkisini ortaya koyuyor. Bu rapora göre salgın süresince web sitelerindeki aylık ziyaretçi ortalamaları, sayfada ortalama kalma süreleri ve aranan anahtar kelimeler gibi başlıca verileri doğrudan etkilemiş görünüyor. Online market sektörünün 2020’nin ilk çeyreğinde büyüme gösterdiğini ortaya koyan araştırmalar COVID-19 etkisinin başlıca yansımalarıyla birlikte sektöre artan ilginin dağılımı ve markaların bu dönemde benimsediği stratejiler hakkında çıktılar içeriyor. COVID-19’un özellikle web sitelerindeki aylık ziyaretçi ortalamaları, sayfada ortalama kalma süreleri ve aranan anahtar kelimeler gibi başlıca verileri doğrudan etkilediği görülüyor. Özellikle Mart ayında COVID-19 dönemi ile beraber bu artış oranı %30’lara ulaşıyor.

 

Online sipariş uygulamalarının yaygınlaşması ile birlikte mobil büyüme oranı da 2020 Mart ayında 2019’a göre %40 artış gösteriyor. Bu durumu fırsat bilen Yahoo Hotmail ve Google gibi dijital aktörler, arama motorlarındaki ‘’alışveriş’’ bölümlerini içerik olarak daha da genişletirken görsel olaraktan en iyi reklamları hazırlamakla meşgul

 

Bir birleri ile etkileşim halinde olduğu için en basit yöntem olan Google dijital pazarlama araçları sadece yaptığınız işi belirten bir isim bu isimle özdeştirilen bir mail ve haritalar uygulaması ile belirleyeceğiniz konum veya yükleyeceğiniz referans fotoğrafları ile bırakacağınız telefon numarasını size ihtiyacı olan birinin aramasını beklemek

 

Para kazanmak bu kadar basit mi?

Hayır…

 

Sizler gibi milyonlarca market açılmış durumda bu yüzden insanların sizleri tercih etmesinin bir sebebi olmalı işte burada Sosyal medya uzmanları devreye giriyor.

 

Peki, kimdir bu sosyal medya uzmanları ne iş yapar?

 

Sosyal medya uzmanı; Dijital platformlarda belli bir tecrübe ve donanıma sahip olan, kısıtlı argümanla kurum ya da markanıza maksimum fayda kazandıran kişidir. Sosyal medya uzmanı elindeki materyalleri en iyi ve kendine özgü bir şekilde kullanarak sizi rakiplerinizden öne taşımakla sorumludur Sosyal medya uzmanı kurumunuzu tasarlar hazırlar ve çağrıları ile sanal alemde rekabet edebilmenizi sağlar.

 

Şehirlerin dışındaki ilçelerden de online markete ilgi artıyor

Yapılan araştırmalara göre evden  online market alışverişi sektörünü oluşturan aktif ve organik 40 web sitesinin trafik hacmi 2020 yılında %32,62 farkla yükselişe geçtiği görülüyor. Kullanıcıların anahtar kelime aramaları üzerinden incelenen konum dağılımı ise büyükşehirlerin dışındaki farklı illerde de sektöre dair aramaların arttığına ve sektörü büyütmeye devam ettiğine işaret ediyor.

Artık bakkala sepet indirmek yerine mail atacağız anlaşılan..

 

Yasin Güler

Siber Güvenlik Uzmanı

 

Soru ve Görüşleriniz İçin

Sosyal Medya Hesaplarımız

YouTube  Facebook Twitter instagram



Bu yazı 3863 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI