Bugun...


Zeki Dilek

facebook-paylas
PETROLE SEVİNMEK
Tarih: 11-10-2020 19:13:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:13:00


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 21 Ağustos 2020 Cuma günü verdiği müjde Karadeniz’de 320 Milyar metreküp Doğalgaz bulunduğu şeklindeydi.

Herkeslerde muazzam bir sevinç dalgası oluşturdu bu açıklama.

Bulunan Doğalgaz ile sanki artık ülkemizde doğalgaz aşırı ucuzlayacak beklentisine girenler, ülkemizin ekonomik açıdan fazlasıyla müreffeh olacağını düşünenler bir anda sevinçten göklere uçarcasına bunu Sosyal Medyalarından paylaştılar.

 

Peki, “GERÇEK” böyle mi?

Etrafımıza bir bakalım.

Rusya’da petrol var.

İran’da petrol var. Hatta dünyanın en büyük Doğalgaz üreticisi İRAN’dır.

Irak’ta, Suriye’de petrol var.

Etrafımızda bunca petrol varken, bizde olmaması mümkün olabilir mi?

Rakımı yüksek olan Şırnak/Cudi’den akıp giden petrolün Kerkük’ten çıkartıldığını bilmeyen kaldımı?

Cudi Dağında şehid edilen 7 Petrol Mühendisini bilmeyen var mı?

Türkiye’nin içindeki Kürt illerinin tamamında zengin petrol kuyuları olduğunu ve bunların üzerlerinin adeta zorla betonlandığını bilmeyen var mı?

Isparta/Eğirdir gölündeki zengin petrol yataklarını ben bile biliyorum da benim devletim bilmez mi?

Ben biliyorum ki ZATEN DÖRT BİR YANDAN BİR PETROL DENİZİNİN ÜSTÜNDEYİM.

Diyarbakır’da oturan biri olarak zaten etrafımda zorla betonla kapattırılmış sürüsüne bereket petrol yatakları/kuyularını hemen her gün görebiliyorum.

Daha geçen yıl Karadeniz’de de değil, ülkemiz sınırları içerisindeki Tekirdağ’da bugünkünden 62 kat daha fazla doğalgaz zaten bulunmuştu.

Dolayısı ile Karadeniz’de petrol/doğalgaz bulunması beni çokta heyecanlandırmıyor.

Ben bulunana değil, ÇIKARTILIP EKONOMİYE KAZANDIRILANA BAKARIM.

Ben bu petrol sayesinde vatandaşta oluşacak refaha bakarım.

Ülkemiz adına bulunan/bulunacak bir gram petrol veya Ekonomik değere sahip bir ürün hepimiz için çok kıymetli olmalıdır.

Bunda sorun yok.

Sorun nerde peki?

Sorun şurda; bir ülkede Petrol bulunması o ülkenin refahına katkıda bulunuyor mu ona bakmak lazım. Mesela; Dünyanın en büyük petrol rezervleri Venezuella’da var ama Venezuella halkı açlıktan ölecek seviyede yoksul.  Irak dünyanın en büyük petrol üreticisi ülkelerinden biri, İran hakeza öyle. Ancak hepimiz de biliyoruz ki İran ve Irak halkları tamamen perişan. İran ve Irak’ta çok azınlık olan bir grup insan dışında hemen herkes ülkeden kaçmanın yoluna bakıyor.

Libya, Suriye gibi ülkeleri savaştan dolayı saymıyorum bile. Petrolleri var ama petrolden elde ettikleri paralarla birbirlerini katletmekle meşguller!

Petrol bulunan bu ülkelerdeki KİŞİYE ÖZEL İŞLEYEN ADALET, ADALETSİZ GELİR DAĞILIMI, YOKSULLUK gibi sebepler bu ülkelerde yaşamı çekilmez hale getiriyor.

 

Yani, Petrolü bulmak TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR.

Şu soruyu kendinize bir sorun lütfen; HANGİMİZ Petrol ülkeleri olarak bilinen Venezuella, İran, Irak, Libya veya Suriye’de yaşamaya can atıyoruz?

 

Bizim, başta ülkemiz olmak üzere İslam dünyasının tümüne petrolden çok daha önce “ADİL” YÖNETİCİLER GEREKİYOR. Ülkemizde tüm halkların kucaklaşmasına vesile olacak, Birlik beraberliği sağlayacak “ADİL” ve “EŞİT” Yasalar gerekiyor.

Ülkede yaşayan her bir bireyin kendisini o ülkeye ait hissedeceği AİDİYET HİSSİNİ ARTTIRACAK çalışmalar yapılması gerekiyor.

Aynı ülkede yaşayan bir kısım halkı çok aşırı memnun eden ama başka bir kısım halkı ise devletinden soğutan yasalarla ülkede birlik beraberlik sağlamak mümkün değildir. Yapılması gereken TÜM HALKA uygun olacak yasalarla TÜM HALKLARIN ÜLKELERİNE OLAN AİDİYET HİSLERİNİ ARTTIRMAK OLMALIDIR.

 

Bu vesileyle ne zamanki tüm bu çalışmalar yapıldı, Kürt illerindeki, Isparta/Eğirdir’deki, Tekirdağ’daki petroller/doğalgaz’lar (öncelikle halkımızın faydasına olacak fiyatlandırmalarla) devletimin istifadesine sunuldu ve bunlardan halk fayda gördü o zaman hepinizden daha fazla ben sevinirim.

Kendime, devletime ve İslam ümmetine faydalı olacak bir şey için neden sevinmeyeyim.

 

Ben şahsen Doğalgaz Müjdesinin birçok açıdan zor durumda olan Hükümetin gündemi saptırma açıklaması olarak görüyorum.

 

Bana göre, özellikle İstanbul Sözleşmesinden dolayı İslami Kesimden ağır eleştiriler alan ve iyice köşeye sıkışan Hükümetin bu zor günleri atlatma hamlesiydi bu açıklama. Öyle olmasa 320 Milyar Metreküp Doğalgaz nerede, geçen yıl bulunduğu iddia edilen ve medyada yer alan bunun tam 62 katı olan 20 TRİLYON Metreküp Doğalgaz nerede…

 

Bu müjde ise asıl gerçek müjde geçen yıl 62 kat fazlasıyla verilmişti zaten…



Bu yazı 5326 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI