Bugun...


Zeki Özer

facebook-paylas
Diyarbakır’ın Ömer’lere ihtiyacı var!
Tarih: 12-10-2020 08:33:00 Güncelleme: 12-10-2020 08:33:00


Diyarbakır’ın kalkınması, gelişmesi ve ekonomik bakımda refah bir düzeye ulaşması için bütün katmanlar hep birlikte çalışmalı. Bunun yanında sivil toplum kuruluşlarının, basının üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir.  Bir İlin güçlenmesi, kalkınması yerel basından geçer.

Tabi bunun içinde Yerel basının birlik olması şarttır!

Bağlar’da, Türkiye’nin en çarpık kentleşmesine sahne olan bir İlçemiz. Bu çarpık kentleşmenin sona ermesi için çabalayan bir belediye başkanı var. Sayın Beyoğlu gibi önceki ve şimdi  görev başında olan belediye başkanları da kendi ilçeleri sınırlarındaki çarpık yapılaşmaya çaba göstermiş olsaydı, bugün Bağlar gibi diğer ilçelerde bu projeye dahil olacaktı.

Ama maalesef ilçe belediye başkanlarımız çarpık kentleşmenin ve hizmet dertleri olmadığı için bu projeye dâhil olmadı.

Seçimle gelen belediye başkanlarını görevinden alınırken, yerine atanan Kayyumların yapacağı hizmet ve projelerle gündeme gelmesi gerekirken, hep olumsuzluklarla gündeme geliyor. Bu da Siyasi iktidara zarar veriyor.

Kayyum atanan ilçelerdeki belediye başkanları halka yönelik hiçbir hizmet yapmadığı gibi yandaşlarına devletin imkanları peşkeş çekiyor.

Tabi ki bunu bütün kayyum ile yönetilen belediyeler için söylemiyoruz. Onlar kendini biliyor!

Malum, Kayyum atamasının amacı HDP’li belediye başkanlarının halka yönelik bir çalışma yapmadığı ve gelen gelirin terör örgütüne aktarılmasından kaynaklandığını dile getiren siyasi iktidar, kendi atadığı belediye başkanlarının yaptığı yanlışlıkların hesabını soracağına ödüllendiriyor.

Başka bir konu; Diyarbakır ilçe belediyeleri, kayyum olarak görev yapan Başkanlar yerine perde arkasında bazı şahsiyetler tarafından yönetildiği ileri sürülüyor.

Hal böyle olunca da, ister istemez Belediye hizmet yerine rant aracı olarak görülüyor.

Örnek vermek gerekirse, Kayapınar Belediyesi’nde dönen dolapların, çevrilen işlerden deyim yerinde ise sağır sultanın bile haberi oldu.

Buna rağmen ne hikmetse Devlet yetkilileri duymuyor!

Hakeza Yenişehir belediyesinde yaşanan olumsuzluklarla ilgili birçok kesiminden şikayet geliyor. Belediye Başkan yardımcılarının belediyeyi adeta kendi amacı doğrultusunda yönettiğine yönelik iddialar gelmiyor değil!

Şimdi gel gelelim asıl konumuza; belediyelerin halka yönelik hizmet yeri olmasına rağmen, maalesef kendi çevresini ve yandaşlarını iş almak, ihanet ve peşkeş çekmek yeri haline gelmiş!

Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi var mı? Yok mu? Bilemem!

AK parti il ve ilçe teşkilatları kendileri de bu çarkın içinde olduğunu düşünüyorum.

Oysa siyasi iktidarı devamı isteniyorsa, iktidarın devamı yerel yönetimlerden geçer.

2016 yılından buyana Diyarbakır’da Kayyum ile yönetilen il ve ilçe belediyelerin halka yönelik hiçbir hizmetin yapmadığını, göz boyamak amacıyla bazı yollar caddeler, bahçeler, parklar ve hizmetler yapıldığını belirtmek isterim. Bunlarda malumunuz Belediyelerin asıl görevleridir. Bunun için belediyelere teşekkür etmeye de gerek yoktur.

Oysa Diyarbakır’ın ihtiyacı olan ekonomi yönünde istihdam yaratmak ve işsizliğin önüne geçmek, insanların gönlünü almak gerekir.

Sosyal belediyecilik de bunu gerektiriyor.

Hizmet yapmayan bir belediye ve siyasi iktidar er ya da geç ve siyaset sahnesinde silinir.

Bizler Ömer’leri bekliyoruz. Oysa Ömerler ortaya çıksa bile bu gibi insanlar Ömerlere karşı çıkar.

Çünkü Ömerler, bu insanları koltuklarından eder, rantlarını bozacaktır. Ve onları cezalandıracaktır.

Ömer’e ilk karşı çıkacak olanlar da bu güruhta olan insanlar olacaktır.

Biz sözde Ömerler değil, icraatta Ömer’ler bekliyoruz…

Hayırlı günler dilerim.



Bu yazı 4249 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI