Bugun...


Zeki Özer

facebook-paylas
İşgaller devam ediyor!
Tarih: 21-10-2020 00:03:00 Güncelleme: 21-10-2020 00:03:00


Müminler için önemli olan Rebiyülevvel ayın girdik rebiyülevvel ayının İslam Âlemin gerçek manada idrak etmesine ve Allah(cc) ,Hz peygamber(s.a.v) yolunda gitmesi için vesile olması dua da bulunalım.

Miraç’ta Allah(C.C), Resulullaha; ‘Senden başka her şeyi, senin için yarattım’ buyurunca, Hz. Peygamber (S.A.V)’de; ‘Ben de, senden başka her şeyi, senin için terk ettim’ diye arz etti.

Başka bir hadisi şerifte; “Levlâke levlak lema halaktül eflak yani sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım”

Önümüzdeki haftaya Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan geceyi Hz. Peygamber’in dünyaya teşrifi ile Müşerref olan İslam Âlemi bu gecede bol istiğfar edelim bunun yanında İslam Âleminin içine düştüğü durumda ve koronavüris belasında kurtulması için duada bulunalım.

İdeal devlet ve iyi bir yönetim arayışı en eski çağlara kadar uzanmaktadır. Nerede bir arada yaşayan insan topluluğu varsa orada daima yönetim ve yöneticiler var olmuştur. İyi bir yönetim ve devlet arayışının ilk çağda yaşamış Sokrates ve öğrencisi Eflatun’la başladığını ve yüzyıllar boyunca devam ettiğini biliyoruz.

Demokrasi, kardeşlik, hak hukuk eşitlik adaletli yönetim söz ediyoruz. İcraata gelince ne demokrasi, ne kardeşlik, ne hak, ne adaletli yönetim bir eser yok. Eğer bir eser olmuş olsaydı, bugün bu saydığım kavramlar insanlarımız bu kadar şikâyetçi olmazdı.

Her seferinde Diyarbakır da işgaliyelerden söz ediyoruz en azanında ayda bir bu konuyu dile getiriyoruz büyük şehir belediyesi ve alt kademe belediyelerde görevli biri dile getirdiğimizde hiçbir kıpırdama yok, tam aksine davranıyorlar nerede gariban varsa çoluk çocuğuna helal bir lokma evine götüren peşine düşer.

Ne hikmetse; Diyarbakır da yaşayan vatandaşlarda bu işgaliyelerden dolayı duyarsız davranıyor. Diyarbakır’da yaşana bizler duyarlı olmuş olsaydık yetkililer gerekeni yapardı,

Bizler tepkilerimiz ortaya koymadığımız zaman yapılan yanlışlıklar, devam eder bu işgallerde hepimizin hakkı var.

Tüm Diyarbakırlı hak hukukuna tecavüz etmektir. 

Eğer hak hukuk adaletli bir yönetim olmuş olsaydı yapılan işgallere karşı yazmamıza gerek kalmadan zamanında müdahalede bulunulurdu…

 Şehrin her yerinde kaldırım işgali, park işgali var.

İsim vermemize gerek yok!

Büyükşehir belediye zabıta daire başkanlığı basından daha çok iyi biliyor, nerede işgalleler var.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesinde başlayıp, 75 Cadde’den Alipınar köprüsüne, Sümerpark’tan hastaneler caddesine kadar birçok bölgede işgaller var. Acaba bu işgaller İmar Affına konulmuş da bizim haberimiz mi yok!

Ne zamandan beri kaldırım işgalleri imar affına girmiş?

Hani nerde kaldı?

Hak hukuk ve adaletli yöneticilerimiz nerde?



Bu yazı 5283 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI