Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
3-2 LER HAFTASI
Tarih: 11-10-2020 18:36:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:36:00


Diyarbakır’ımızın profesyonel olan iki güzide takımı Amed spor,Diyarbekirspor ve süper amatörde mücadele eden Efsane takımımız Diyarbakırsporun bu hafta sonu oynadıkları maçlarda ortaya çıkan skorlar hep 3-2 oldu.

AMED SPOR HAYAT BULDU

Amedspor hafta sonu konuk ettiği ligin flaş ekiplerinden Yeni Çorumspor karşısında Yaklaşık 20 bin muhteşem taraftar desteğini arkasına alarak maçta zorlanmasına rağmen rakibini 3-2 yenerek küme düşme hattından uzaklaşma adına rahat bir nefes aldı. Maçın 8 dakikasında Yeni Çorumspor futbolcusu Mert’in gördüğü kırmızı kart sonrası 82dakika 10 kişi oynayan Yeni

Çorum spor oyunun belli bölümlerinde Amedspora adeta ecel terleri döktürttü. Amed spor Hırsla ve inançla oynadığı maçı kazanarak derin bir nefes almış oldu.

DİYARBEKİRSPOR DEPLASMANDA YOK GİBİ

Hafta sonu Pazarspora konuk olan Diyarbekirspor her deplasmanda olduğu bu maçta da yine öne geçmesine rağmen alışkanlık haline gelmiş gibi oyunun son dakikalarında yediği gollerle 3-2 yenilerek play of şansını zora sokuyor.

Ligin ilk yarısında son iki haftaya girilirken Diyarbekirsporun puan kayıpları yapmadan ara dönemde nokta transferler yapmalı. Aksi takdirde son 5 yıldır kaçan şampiyonluklar serisine bu yılı da eklemiş olur.

EFSANE DİYARBAKIR SPOR ÇINAR’DA KAYIP

Deplasmanlı süper amatörde mücadele eden Efsane takımımız Diyarbakır spor hafta sonu Çınar’da Çınar Belediyespora 3-2 yenilerek prestij kaybetti.

Play of iddiası olan İki takım taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmayı bende tribünden izledim. Saha içinde ve saha dışında zaman zaman bir hayli gergin geçen karşılaşmada futbol adına seyir açısından maçın çok güzel geçtiğini söyleyebilirim.

Tribünlerde her zaman taraftarların bir sloganı var ya!  “Vur Kır Parçala Bu Maçı Kazan”  İnanın ki bu maçta aynen o maçlardan biri oldu. Bu maç için Diyarbakır spor cephesinden bakıldığı zaman hakem hataları zaman zaman gerginlikler mağlubiyetin sebebi olmuştur. Ancak benim izlediğim kadarıyla korkak futbol anlayışı ile oynayan Diyarbakır spor karşısında Hırs, Mücadele, İnanç ve kazanma arzusu kavramlarını bire bir sahada futbol oyun kuralları içerisinde pozitif bir şekilde uygulayan Çınarspor hak ederek kazandı. Bu maçta attığı kritik ve güzel gollerle adeta sahada yıldızlaşan ve mükemmel bir performans sergileyen Çınar belediyespor santrforu Metin Ekinci ve Çınar Belediye spor ekibini tebrik ediyorum. Yaklaşık 40 yıldır Amatör sporu bire bir takip ediyorum. Çınarda oynanan maçta zaman zaman gergin anlar ve tribünlerde münferit küfürler olmuştur. Benim tribünden gördüğüm kadarıyla toplu halde Diyarbakır spora her hangi bir küfür veya hakaret olmadı. Münferit küfür edenleri de Çınar’ın ileri gelen spor adamları hep ikaz ettiler.

Ancak bir gerçeğimiz var ki!  bu tür gerginlikler ve daha fazlası İlçelerimiz olan Ergani, Silvan, Bismil V.S hatta en önemlisi ilimiz Diyarbakır ’dada her zaman olmuştur. Bunu hiç kimse de inkâr edemez.

Sonuçta, Diyarbakırspor ilk defa ciddi bir deplasmanda sert ve iyi futbol oynayan bir rakiple karşılaştı ve maçı kaybetti. Bu maç gösteriyor ki bu takıma ciddi transferler şart. Benden söylemesi !

Son olarak çok önemli bir konuya değinerek yazımı sonlandırmak istiyorum. Bu sıralar özellikle sosyal medya da Diyarbakır spor cephesi tarafından yapılan açıklamalarda birileri önümüzü kesmeye çalışıyor algısı yaratarak Diyarbakır spora yarardan çok zarar verdiğini düşünüyorum.

Süper ligde bile Şampiyonluğa gidilen yolda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon cephesinde her zaman birileri önümüzü kesmeye çalışıyor açıklamaları maalesef kaotik ortamlar yaratmıştır. Bu yüzden Diyarbakır’da Diyarbakır takımları arasında bu kaotik ortamın olmaması için bu tür söylemlerden kaçınılması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Diyarbakırsporun Bal ligine çıkma hakkı kadar Bismil, Silvan, Çınar ve diğer takımlarında hakkı bulunuyor. Bu yüzden Diyarbakırspor ve diğer takımlar özellikle sosyal medya ve yazılı basındaki demeçlerine özen göstersinler. Aksi takdirde taraftarlara ve futbolcu kardeşlerimize negatif bir şekilde yansır ve bunun bedeli de ağır olur. Buradan Amatör sporun lokomotifi olan Spor Taban Birlikleri Temsilcileri Askf ve Tüfad Başkanlarının bu konuda takım sorumluları ile bir araya gelerek bir çalışma yapmaları bekliyorum.



Bu yazı 168 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI