Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
DİYARBEKİRSPOR BENDE VARIM DİYOR
Tarih: 11-10-2020 18:51:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:51:00


Diyarbekirspor hafta sonu konuk ettiği ligin flaş ekiplerinden Nazilli Belediye sporu tek golle yenerek Play of’ta bende varım dedi.

İlk yarıda çok fazla etkili olamayan ancak savunmada rakibine hiç bir pozisyon vermeyen Diyarbekirspor güney ve uğur’un iki ciddi şutunu rakip kaleci mükemmel kurtardı. İkinci yarıda daha istekli ve derli toplu bir futbol sergileyen Diyarbekir spor rakip sahasında etkili olduğu bölümlerde rakip oyunculardan Mehmet Erbaş oyundan atılınca 10 kişi kalan rakip takım karşısında oyuncu değişikliği açısından doğru hamle yapan Şenol hoca 62 ve 64.dakikalarda Maksut ve Buğrahan’ın yerine Ozan ve Taner’i oyuna dahil etti. Bu dakikadan sonra 10 kişi oynayan rakip takım en azından bir puan için korumacı bir anlayışla oynadığı bölümlerde galibiyet adına baskısını artıran Diyarbekir spor golü bulmakta gecikmedi. Gol sonrası da etkili olan ve ikinci golü kovalayan Diyarbekirspor oyunun son bölümlerinde kaçırdığı birkaç pozisyon sonrası maçı kazanmasını bildi.

Diyarbekir sporu  haklı galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum.

Ligde yaklaşık 10 takımın play of  şansı devam ediyor ayrıca küme düşme hattına yakın olan takımları da hesaba kattığımızda ligin son bölümleri çok çetin geçecek. Yani her maç final havasında olacak. Kısacası kolay maç yok.Bu yüzden her hafta final havasında oynanacak maçlar için takım iyi hazırlanmalı iyi ve göze hoş gelen futbol yerine kaanmak için neler yapılabilir bunların hesapları yapılmalı diye düşünüyorum.  Şenol hocanın gelmesi ile birlikte Bireysel, Gurup ve takım olarak mükemmel bir savunma anlayışı ile rakibine kolay kolay pozisyon vermeyen Diyarbekir spor ofansif anlamda biraz zayıf kalıyor. Şenol hoca takımın bu zaafını en kısa sürede çözmesi gerek.

Diyarbekir spor yöneticileri Başta Onursal başkan Fevzi İlhanlı ve kardeşi İkram İlhanlı olmak üzere külüp başkanı Turan İlgin ve diğer yönetici arkadaşların takımlarına çok yoğun ilgileri var. Bunu takdirle karşılıyorum. Ancak taraftarların sayısının azınlığı takım için büyük bir handikap olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.Diayrbakır kenti hem Amed spor için hemde Diyarbakirspor için kenetlenmeli aksi takdirde çok şey kaybederiz diye düşünüyorum.

 



Bu yazı 4703 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI