Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
LİGLERE KALDIĞI YERDEN DEVAM
Tarih: 11-10-2020 19:06:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:06:00


Bir anda ortaya çıkan ve dünyayı hızla yayılan Korona Covit 19 salgını nedeniyle 15 Martta ülkemizde, futbola verilen aradan sonra bugün Göztepe -Trabzon spor maçı ile tekrardan futbol heyecanı start alacak.

Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Son 8 haftanın tamamlanması için tekrardan start alacak lig için alınan yeni kararlara takımların uyum sağlamaları zor olduğu gibi futbolcularında fiziksel ve zihinsel olarak hazır hale gelmeleri çok zaman alacak gibi görünüyor. Özellikle Sıcak havada oynanacak maçlarda futbolcuların eksik performanslarına ayrıca maçların seyircisiz oynanmasını da eklediğimizde futbolun eskisi gibi  “Tadının da, Tuzunun da ” olamayacağını söyleyebilirim.

Şampiyonluk yolunda şu an lider olan Trabzonspor’un 1 yıl kupalardan men edilmesi motivasyon açısından Trabzon spor ekibini negatif bir şekilde etkileyecek. Ayrıca Başakşehir ve Sivas sporun teknik direktörlerinin Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim kadar tecrübelerinin olmadığını hesaba kattığımızda Eğer lig tamamlanırsa Galatasaray ekibinin şampiyonluk ipini göğüsleyeceğini tahmin ediyorum.

Futbol tarihinde ilk kez Haziran ve Temmuz sıcaklarında oynanacak maçlarda çalıştırıcıların maç öncesi antrenmanlarda ekiplerini hem bireysel hemde takım olarak hazırlamaları için faklı metotlar geliştirmeleri gerek. Ayrıca maçlarda performans açısından futbolculardan istenilen verimi almak için özellikle Teknik Direktörlerin de yeni bir sistem geliştirmesi gerekmektedir. Çok zor günleri yaşadığımız bu günlerde Teknik direktörlerin kısa ve zorlayıcı şartlarda yeni bir sistem üretmeleri dünyanın başına bela olmuş Korona Covit 19 a aşı bulmak gibi bir şeye benziyor. Son 8 haftada hedefe ulaşma noktasında bana göre Teknik direktörleri çok iyi olan ekipler arzuladıkları hedeflere ulaşacaklarını düşünüyorum. Ancak bir gerçek var ki  Corona illetini fırsat bilip bu fırsatı kendi lehine çevirmek için bir çok kulübün  tilki kurnazlıklarını düşündüğümüzde   bu ligin her türlü sürprizlere gebe  olacağını düşünmeden de geçemiyorum.

Bugün start alacak süper lig, önümüzdeki hafta 1.lig, 18 temmuz da 2. 3.ve Bal liglerinin başlayacağı maçlarda Korona ve sakatlıktan uzak herkesin hakkettiği sıralamalarda yer almaları dileğiyle tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.



Bu yazı 3157 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI