Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
EFSANE GERİ DÖNER Mİ ?
Tarih: 11-10-2020 18:34:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:34:00


Kentimizin ortak değeri olan Efsane “Diyarbakırspor” Özellikle son yıllarda yani siyasetin spora tamamen bulaştığı yıllarda Bakkalın, Çiftçinin, Bekçinin, Kapıcının, Kahvecinin, Berberin, Taşradaki Çobanın en önemlisi Fakirinin takımıydı. Ancak hiçbir zaman Zenginlerin takımı olmadığı gibi Zaman zaman hep zenginlerin oyuncağı oldu. Şimdiye kadar Diyarbakırsporu basamak olarak kullananlar siyasette, İş alanında hayatın süper ligini yaşarken maalesef Efsane Diyarbakır spor bugünlerde süper Amatörde mücadele ediyor.

Diyarbakır’da ilk defa sırtını hiçbir yere dayamayan İş adamı sporsever Ekrem Karakoç’un başkanlığında Diyarbakır spor tekrardan heyecanlı günlerini geri getirme adına “HER YIL BİR ÜST LİG”  parolası ile mücadele verdiği bugünlerde takımın gerçek sevenleri şu anda takımın yanında yer alıyor. Özellikle maçlarda 50 yaş üzeri sporseverler ve eski taraftar gurupları görmek sanırım bunun ispatıdır.

(BAL) Bölgesel Amatör lig ligine çıkma mücadelesi veren   Diyarbakır spor bu yıl gerçekten iyi bir ekip kurmuş. Ahmet Kurt, Erhan Özdil, Mehmet Eski gibi tecrübeli, ayrıca Uğur yontürk, Ferhat aksu, Berat Demir gibi genç yetenekli oyuncuları ile Silvan spor, Bismil spor, Çınar Belediyespor ve Mezopotamya spor gibi güçlü ekiplerle birlikte ligin favorileri arasında yer alıyor. Bugüne kadar 5 maçını izlediğim Diyarbakırsporun bu hafta sonu Beyaz Tebeşir sahasında konuk ettiği Kocaköy spor maçını da izledim. Geçen yıl Süper amatöre çıkma başarısını gösteren iki takımın mücadelesinde kazanan taraf Diyarbakırspor oldu. Maçın geneline baktığımız zaman tecrübe ve bireysel yetenek açısından Diyarbakırsporun daha iyi olduğu oyuncu gurubu ile maçın tamamında etkili oynayarak Uğur Yontürk (2) ve Berat Demir’in attığı gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldılar.

Bu maçta takımın oyun sistemi ve oyuncuların bireysel performanslarını değerlendirmek istemiyorum. Çünkü karşılarında gerçekten çok iyi bir takım yoktu. Kocaköy spor sadece iyi mücadele etti. Diyarbakırspor da kazanılması gereken maçı kazandı o kadar. Diyarbakır spor için zorlayıcı maçlar olan Bismil ve Çınar Belediye spor maçlarında net yorumlar yapmayı düşünüyorum.

Bu maçta alınan galibiyette başta takımın genç tecrübeli Teknik adamı Aytekin yıldırım ve yardımcısı yılların tecrübeli hocası Hacı Aktaş hocamla birlikte sahada ter döken ve üzerine düşen görevleri en iyi şekilde uygulayan tüm futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Son olarak Yazımın başlığını oluşturan Efsane Geri döner mi? Diye bir soru eğer bana sorulursa? Vereceğim cevap bu olur. Özellikle orta doğudaki kaotik ortamın Ekonomik, Sosyal ve kültürel açıdan bölgemizi bire bir etkilediği bu günlerde “Ölünün dirilmesi” gibi bir şey. Ancak dünyada bazı realiteler var birlikten kuvvet doğar düşüncesi ile Diyarbakır spor çatısı altında tüm spor camiası “Tek Yürek Tek Bilek”, Sabır ve en önemlisi Samimiyet olursa neden olmasın.

Ne diyelim hiç inandırıcı olmasa bile bu duaya inançla “Amin” diyelim belki bir mucize gerçekleşir.

Her şeyin Hayırlısı.



Bu yazı 213 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI