Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
DİYARBEKİRSPOR ZOR KAZANDI
Tarih: 11-10-2020 18:47:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:47:00


3.lig 3 grupta mücadele eden Diyarbekirspor hafta sonu konuk ettiği Gölcük sporu tek golle geçti.

Play of hedefine ulaşma adına çok önemli olan 3 puan Reşo’nun kafa golü ile geldi.

Maçın geneline baktığımız zaman rakip Gölcük spor halı sahada oynuyor rahatlığında başarılı pas trafiği ile etkili gol pozisyonlar üreten bir ekip olurken, Diyarbekir spor hırslı, inançlı ve mücadeleci yapısı ile ön plana çıktı. İlk yarıda orta sahada oyun kontrolünü sürekli elinde bulunduran Gölcük spor organize ataklarla Diyarbekir spor ceza alanı içerisine rahatça girip birçok gol pozisyonu üretti. Ancak son vuruşlarda forvet oyuncularının beceriksizliği ve Diyarbekir sporun defans oyuncuları olan Kaptan Şevket ve Ömer’in kritik müdahaleleri rakip adına sonuç getirmedi. Diyarbekir spor adına ilk yarının neredeyse tek ciddi pozisyonunda günün başarılı ismi Feyyaz’ın savunmayı zorlaması ile reşo ‘nun golü geldi. İkinci yarıda da ilk yarıda olduğu gibi rakip takım etkili olurken, Diyabekirspor sürekli kontrollü özellikle savunmada hata yapmayan rakibin oyununu bozarak sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.

Sonuçta ; bu maçta Futbolun görselliği adına göze hoş gelen futbolu rakip takım Gölcük spor oynadı. Ancak başarıya giden yolda arzulanan hedefe ulaşma noktasında Diyarbekir spor bu maçta göze hoş gelen bir futbol sergilemese bile, oyunun her bölümünde oyun disiplininden kopmadan inançla, hırsla mücadele ederek kazanan taraf oldu. Tüm dünya futbol adamları çok iyi bilir ki futbol netice oyunudur. Ligdeki uzun maratonda bu tür maçlar bazen olabilir. Önemli olan kötü günde kazanmaktır. Diyarbekir spor bu maçta takım olarak görüntü açısından çok kötü görünse de özellikle savunmada Kaptan Şevket ve Ömer’in zamanında kritik müdahaleleri Kaleci Hasan’ın özgüveni bunlara forvette oynayan Feyyaz’ın orta sahaya kadar gelip doğaüstü çabasını eklenince ortaya başarılı bir sonuç çıktı.

Tüm ekibi yürekten kutluyorum.

Takımın yeni Teknik direktörü Şenol Demir hocamızın Futbol oynadığı dönemlerde ne kadar hırslı ve mücadeleci bir yapıya sahip olduğunu çok iyi bilirim. Şenol hocamızın geldiği günden beri yeni transferler ayrıca sezon başından bu yana çok fazla forma şansı bulamayan oyuncu gurubunun adaptasyon sorununu çözmek ve ayrıca fizik kapasitesini artırmanın yanı sıra bu takıma mücadele ve hırs kazandırmak için inanılmaz derecede yoğun bir çabasının olduğunu görüyor ve takdirle karşılıyorum. Bu maçla birlikte takımın adaptasyon sorunu bana göre hala devam ediyor. Ancak Diyarbekir sporun takım olarak çok koşan mücadele yönü yüksek ve inançla birlikte hırslı olduğu gözümden kaçmadı. Bravo Şenol hocaya sporcularına çok kısa bir sürede kendi sporcu karakter yapısını empoze etmiş gibi görünüyor.

İyisi ve kötüsü ile bu maç geride kaldı. Önümüzde bu hafta sonu Muğla spor deplasmanı var. Muğla spor Play of hedefi olan çok ciddi ve iyi bir ekip Diyarbekir spor bu deplasmandan puan veya puanlar çıkarırsa eğer, bu yarışta bende varım diyebilir. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Diyarbekir sporumuza Muğla spor karşısında yürek dolusu başarılar diliyorum.



Bu yazı 1748 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI