Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
AMEDSPOR KAN KAYBEDİYOR
Tarih: 11-10-2020 18:50:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:50:00


2 Lig Beyaz gurupta mücadele eden Amed spor bu hafta sonu konuk ettiği 1922 Konya spor ile 2-2 berabere kaldı.

Amed spor gibi küme düşme hattından uzaklaşmaya çalışan 1922 Konya spor oyunun her bölümünde bir puana oynar düşüncesindeydi. Amed spor ise kazanma arzusu ile mücadele yönü yüksek fakat organize olma açısından bir hayli sıkıntılı oynadı.

Bahar havasını andıran güzel bir günde taraftarlarında çok fazla ilgi gösterdiği maçın ilk 10 dakikası Amed spor için çok güzel geçti. Orta sahada çok önemli isimler olan Mansur ve Bünyamin’in eksikliğine rağmen oyuna baskılı başlayan ve rakibini adeta kendi yarı alanına hapseden Amed spor karşısında, yüzde yüz savunma anlayışı ile rakibini oynatmama düşüncesi içinde olan konuk ekip baskıya ancak 10 dakika dayanabildi. 10 dakikada Batuhan’ın mükemmel golü ile öne geçen Amed spor baskısını artırarak kısa süreli olsa da ikinci golü kovaladı. Gol sonrası gelişen birkaç cılız atakta biraz beceriksizlik birazda rakip takımın şansı ikinci golü getiremedi. İlk yarısı Amed sporun 1-0 üstünlüğü ile kapanan karşılaşmanın ikinci yarısının başlama vuruşu ile birlikte oyuna iyi konsantre olamayan Amed spor 25 saniyede Seddar’ın beraberlik golüne engel olamadı. Beraberlik golü sonrası iki takımında çok fazla etkili olamadığı orta alan mücadelesi şeklinde geçen müsabakanın 79. Dakikasında onur Alkan’ın mükemmel şutu gol olunca Amed spor tekrar maçta üstünlüğü yakaladı. Maçı tam kazandık derken rehavetine girdiğimiz anlarda konuk ekip adına Seddar 83.dakikada kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek maçın beraberlikle sonuçlanmasını sağladı.

Maçın geneline baktığımız zaman Amed spor bu maçta ilk 15 dakikada oynadığı futbolu saymazsak eğer çok fazla etkili olamadı. Rakip takım haddini bilerek bir puana oynadı. Ve onda da başarılı oldu. Bu maçta oyuncu kadrosu ve sonradan oyuna giren oyuncular konusunda eleştiri bölümüne girersem eğer kitap yazman gerekiyor.

Kısa ve öz, bu oyuncu kadrosu ve bu hoca ile yüzde yüz küme düşeriz demiyorum. Ancak ligde kalırsak eğer kendimizi de şampiyon ilan ederiz düşüncesindeyim.

 

Bu maçı, üyesi olduğum TES-İŞ 2 Nolu Sendika Şubesi başkanım Sayın Şükrü Kaçmaz ve çalışma arkadaşlarımla birlikte izledik. Futbolun dili birdir maçı izlerken Başkanımda benim gibi Amed sporu  çok iyi bulmadığını ancak bölgemizin çok önemli bir temsilcisi olan Amedsporun bu kritik durumu karşısında Sivil toplum kuruluşları ve spor bileşenlerinin çok ciddi destek sunmaları gerektiğini dile getirdi.

Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.

 



Bu yazı 2150 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI