Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
MÜKEMMEL ZEMİNDE GÜZEL GALİBİYET
Tarih: 11-10-2020 18:43:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:43:00


lig 3. Gurupta mücadele eden kentimizin güzide takımı Diyarbekirspor hafta sonu kritik maçta Nevşehir Belediye sporu yeni transferi uğur’un attığı tek golle yendi.

Maçı izlerken İnanın ki ! bir an sanki İngiltere’de Premier ligde bir maç izliyorum gibi bir hava his ettim. Bunu söylerken sahada oynanan futboldan bahsetmiyorum. Ben Stadyumdaki Ambiyans ve saha zeminin mükemmel olduğuna değinmek istedim.Diyarbakır gibi sıcak bir iklimde saha zeminini bu kadar diri tutmak gerçekten emek ister. Bu konuda Gençlik spor Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir başta olmak üzere tüm çalışanları tebrik ederek maça geçmek istiyorum.

Diyarbekir spor puan açısından neredeyse “istim” üzerinde olduğu bu kritik maç öncesi yapılan birkaç yeni transferi ile neler yapabileceği gerçekten merak konusu idi.

Takımın dağıldığını, bu takımdan bir şey olmaz diyenleri hesaba kattığımızda Nevşehir Belediye spor karşısında alınan bu galibiyet bana göre “Altın” değerinde bir galibiyet oldu Tüm ekibi yürekten kutluyorum.

Maça gelince; Ligin güçlü ekiplerinden konuk Nevşehir Belediyespor oyuna iyi başladı. Oyunun ilk 15 dakikasında oyun kontrolünü elinde geçiren konuk ekip yüksek pas yüzdesi ile Diyarbekirspora korkulu anlar yaşatsa bile gol bölgesinde çok fazla etkili olamadı. İlk yarının ortalarında oyunu dengeye getiren Diyarbekirspor Uğur ve Ahmet Arı ile net 2 gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk yarıda çok fazla etkili olamayan, ancak ikinci yarının özellikle ilk bölümlerinde fırtınalar estiren Diyarbekirspor izleyenlere ben bu maçı alırım sinyallerini verdi. Oyunun neredeyse her bölümünde bireysel sorumluluk alan Taner Çekiç ve forvet oyuncusu Ahmet Arı’nın üstün çabaları Maksut, İbrahim, Reşo ve uğur’un mücadelesi Kaleci Hasan ve Şevket’in tecrübesi bir araya gelince galibiyet kaçınılmaz oldu. Bu maçta takım oyuncuları galibiyet adına elinden gelenin en iyisini yaptıklarına inanıyorum. Ancak bu takımın bu mevcut kadro ile  play of için yeterli olduğunu söyleyemem. Cüneyt Tiryaki hocamızda sanırım bizimle aynı fikirdedir. Bu anlamda çok geç olmadan sadece transfer olsun diye değil, takımın eksik bölgelerine acilen nokta transferler yapılması gerek.

TURAN İLGİN BAŞKANLIĞINA TAM NOT

Geçen hafta yazdığım köşe yazısında Turan İlgin kardeşimizin futbol bilgisi ve vizyonundan söz etmiştim. Turan İlgin kardeşimizin futbol bilgisinin yanı sıra Nevşehir Belediye spor yöneticilerini maç öncesi ve maçta en iyi şekilde ağırlayarak kentimizin misafirperverlik kültürünü de yansıttığını söyleyebilirim. Ayrıca Turan İlgin kardeşimiz geldiği günden beri yönetimindeki arkadaşları ile birlikte Diyarbakırspor eski Başkanlarına, Basına, Spor taban birliklerine yaptığı ziyaretler ve taraftarlar arasındaki küskünleri ortadan kaldırma çabasını takdirle karşılıyorum. Turan İlgin kardeşimiz çıktığı bu yolda çevresindeki sevenleri yönetimindeki ve spor camiasındaki sevdiği arkadaşları ile birlikte Diyarbekirspora çok şeyler katacağına inanıyorum.

Diyarbekir spor Onursal başkanı Fevzi İlhanlı ve Başkan Turan ilgin kardeşlerimiz üstüne basa basa söylüyorum aralarına hiç kimseyi sokmadan  sabır ve  inançla  eğer  birlikte hareket ederlerse bu takımı hak ettikleri yere getireceklerine ben şahsen yürekten inanıyorum.

Önümüzdeki hafta deplasman maçında Modafen karşısına çıkacak olan takımımıza yürek dolusu başarılar diliyorum.



Bu yazı 1093 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI