Bugun...



Yeniden Refah Partili Zor: 100 insandan 82’si yoksulluk sınırının altında

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, Batman’da ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 27-09-2021 00:20

Yeniden Refah Partili Zor: 100 insandan 82’si yoksulluk sınırının altında

Konuşmasında Türkiye’nin eğitim, sağlık ve ekonomi konularına değinen Zor, bunların şu an ülkenin en önemli gündem maddeleri olduğuna işaret etti. Türkiye’de öğrenci sayısının 18 milyon, derslik sayısının ise 732 bin dolaylarında olduğunu aktaran Zor, öğretmen sayısının da bir milyon 112 bin dolaylarında olduğunu, bunların 103 bin tanesinin sözleşmeli öğretmen olduğunu belirtti.

“GENÇLERİMİZİN YURTLARLA İLGİLİ PROBLEMLERİ ÇÖZÜLMÜŞ DEĞİL”

Türkiye’nin kurulduğu günden bugüne bir şeye henüz karar veremediğini ifade eden Zor, “Henüz daha yerli ve milli müfredat oluşturulamadığından dolayı insanımız bir şekilde alacakaranlık kuşağına terk edilmiştir. Yükseköğretimde başladığından dolayı bunun en acı tecrübelerini KYK’da (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü) yaşamaktayız. Yükseköğretimde 8 milyona yakın bir öğrencimiz var. Bu gençlerimiz gittikleri her yerden barınacak yurtlar, evler aramakta. Evler almış başını gidiyor, kira fiyatları çok yüksek. Yurtta bulamıyorlar, haliyle 752 bin yataklı KYK’da buna bir çözüm üretemiyor. Bu gençlerimizin yurtlarla ilgili problemleri henüz çözülmüş değil.” dedi.

Konuşmasında ülke ekonomisine de değinen Zor, Türkiye’de şu an itibariyle asgari ücretin 2 bin 825, açlık sınırının 2 bin 900 ve yoksulluk sınırının ise 9 bin 500 lira olduğunu söyledi.

“EVE EKMEK GÖTÜREMEYEN BİR BABA NASIL TEBESSÜM EDEBİLSİN”

Türkiye’de memur, işçi kesimi dahil insanların yüzde 82’sinin yoksulluk sınırının altında olduğuna dikkat çeken Zor, sözlerine şöyle devam etti: “Yani 100 insandan 82’si yoksulluk sınırının altında. Bunlardan belirli sabit bir işi olan insanlardan bahsediyorum, 40-45 arası açlık sınırının altında. Böyle bir sosyoekonomik yapıdaki insanlardan siz barış ve huzur bekleyebilir misiniz? Siz insanların tebessümlü bir şekilde güne başlamasını bekleyebilir misiniz? Eve ekmek götüremeyen bir babanın tebessüm etme hakkını ona veriyor musun ki o insan tebessüm edebilsin.”




Bu haber 721 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI