Bugun...



"Dicle Edebiyat Sanat Topluluğu, Diyarbakır Şairlerini Onurlandırdı

Dicle Edebiyat Sanat Topluluğu, Diyarbakır Şairlerinin İzinde: Dicle Üniversitesi Öğrencilerinin Sesinden Edebiyat Şöleni

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2024 09:51:20 Tarih: 12-01-2024 09:47


 

 

Yasin GÜLER - Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencileri, DEST Öncülüğünde Diyarbakır'ın Ünlü Şairlerini Anma Programında Sanat ve Kültür Buluşması Gerçekleştirdi"

Dicle Edebiyat Sanat Topluluğu (DEST), Dicle Üniversitesi'nin Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkileyici bir etkinlikle Diyarbakır şairlerini anma geleneğini canlandırdı. "Dicle Üniversitesi Öğrencilerinin Sesinden Diyarbakır Şairleri" adlı bu özel program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız'ın açılış konuşmasıyla coşkulu bir atmosferde başladı.

Ardından, Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin kendi sesleriyle Diyarbakır'ın büyük şairlerinin hayatlarını ve eserlerini anlatan belgesel bir tanıtım yapıldı. Said Paşa'nın "Müstakim ol Hazreti Allah utandırmaz seni", Ali Emiri’nin "Millet", Cahit Sıtkı Tarancı’nın "Memleket İsterim", Ahmet Arif'in "Hasretinden Prangalar Eskittim", Sezai Karakoç'un "Mona Rosa" ve Mehmet Kadri Göral'in "Oğlum Ehsan" gibi unutulmaz şiirleri, öğrencilerin duygu dolu seslendirmeleriyle salonu dolduran izleyicilere sunuldu.

Programın sonunda, katılımcılara özel olarak hazırlanan belgelerle birlikte, bu anlamlı etkinliği unutulmaz kılan DEST üyelerine teşekkür plaketleri takdim edildi. Dicle Üniversitesi'nin öğrenci toplulukları arasında kültürel etkinlikleriyle öne çıkan DEST, sanat ve edebiyatın unutulmaz isimlerini genç nesillerle buluşturarak kültürel bir köprü oluşturmaya devam ediyor.




Bu haber 821 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI