Bugun...



Kasaplar: Ramazan'da dar gelirlilerin tenceresinde et pişmeyecek

Kırmızı et fiyatlarındaki artışın durdurulamadığını belirten Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, bu Ramazan ayında dar gelirli vatandaşların tenceresinde kırmızı etin pişmeyeceğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 29-02-2024 10:44

Kasaplar: Ramazan'da dar gelirlilerin tenceresinde et pişmeyecek


    

 

Et fiyatlarının yükselmesine bilindik birkaç firmanın neden olduğunu ifade eden Rüzgar, yetkililerin bu firmalarla ilgili somut bir adım atmamasına ise anlam veremediklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yıllarda sene de bir veya iki kez et fiyatları zamlanırken son bir yıldır ortalama her ay et fiyatlarında artış yaşandığını belirten Rüzgar, bu zammın son aylarda ise çok daha fazla olmaya başladığını söyledi.

 

Mehmet Ali Rüzgar

"Bakanlıktan ne bir açıklama ne de fiyatları durdurma var"

Son et fiyatlarında yaşanan zammı vicdansızlık olarak niteleyen Rüzgar, "Yaklaşık 15 gün önce hem dana hem de kuzu etine birden 100 TL'ye yakın zam geldi. Arpa fiyatına sadece bir TL zam gelirken ete ise yüzde 300 geldi. Anlam veremediğimiz şey ise bakanlığın buna sessiz kalmasıdır. Ne bir açıklama, ne bir durdurma; bununla ilgili hiçbir somut adım atılmıyor." dedi.

"Olan vatandaşa oluyor"

Et fiyatlarındaki artış nedeniyle besicilerin hayvanlarını satmak istemediğini dile getiren Rüzgar, şöyle devam etti:

"Nasıl olsa bir hafta sonra zam gelecek diye hayvanlarını satmıyorlar. Biz kasaplarda zamlı aldığımız için eti zamlı satmak zorunda kalıyoruz. Olan vatandaşa oluyor. Önümüzde Ramazan ayı var. Bu Ramazan ayında eminim ki dar gelirli vatandaşlarımızın tenceresinde et pişmeyecek. Öyle görünüyor. Şu anda 450 TL'ye vardı ve hatta bazı marketlerde 500 TL'ye kadar satılıyor."

 

"Buna sebep olan birkaç firmadır"

Et fiyatlarındaki artışların tüm Türkiye'de yaşanan bir artış olduğunu ifade eden Rüzgar, "Bu artışları yapan da birkaç büyük firmadır. Türkiye'nin her tarafından hayvanları toplayıp kendi çiftliklerine koydular ve hemen ardından düğmeye basıp fiyatları yükselttiler. En ilginç olanı da bakanlığın dışardan ithal ettiği hayvanlar aynı bu firmalara veriliyor. Ucuz fiyata bu firmalara veriliyor. Bu firmalarda yüksek fiyattan dağıtıyor." ifadelerini kullandı.

"Sakatat bile zenginlerin tüketeceği bir besin oldu"

Et fiyatlarının hangi aşamaya geleceğiyle ilgili bir öngörüde bulunamadıklarını kaydeden Rüzgar, şunları söyledi:

"Hükümetin dışardan ithal ettiği eti kendi satış noktalarına veya kasaplara dağıtması gerekiyor ki vatandaş ucuz et yesin. Et fiyatlarındaki artışlardan vicdanen rahatsız oluyoruz. Çünkü ciddi bir artış oldu. Et fiyatları yükselirken sakatat fiyatları da yükseliyor. Sakatat şu anda zenginlerin tüketeceği bir besin olmuş. Dar gelirli vatandaşlarımız sakatat bile alamıyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ramazan ayında nasıl bir durumla karşılaşacağız, onu kestiremiyorum." 




Bu haber 712 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI