Bugun...



Erkek çocukların saçlarının uzatılması zararlı mı?

Erkek çocukların saçlarının uzatılması vitamin eksikliğine neden olur mu olmaz mı tartışmalarının her zaman olduğunu belirten Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, 0-6 yaş arasındaki erkek çocukların saçlarının durumu ile ilgili bilgi verdi.

facebook-paylas
Tarih: 05-08-2023 00:01

Erkek çocukların saçlarının uzatılması zararlı mı?

0-6 yaş arasındaki erkek çocukların saçlarının uzatılmasının zararları olup olmadığı her zaman tartışılıyor.

Çocuğun gelişimini olumsuz etkilediği, vitamin eksikliğine neden olduğu iddiaları da hep gündemde.

Pedagoglar, özellikle de erkek çocuklarında saç kesiminin geciktirilmemesi taraftarı.

Böyle düşünmelerinin asıl nedeni ise psikolojik anlamda çocukların cinsiyet kimliklerinden etkilenebileceklerinden kaynaklanıyor.

Kimi uzmanlar ise kız ya da erkek olsun çocukların bebeklik döneminden itibaren saçlarının sürekli kısa kesilmesinin vücut gelişimine hiçbir katkısının olmadığını ifade ediyor.

Uzmanlar, saçın uzatılmasının vücudun gücünü azaltıp büyümeyi engelleyeceği yönündeki söylentilerin hiçbir bilimsel dayanağının bulunmadığını aktarıyor.

Konuyla ilgili Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"Çocuklarımızın belli bir yaş arasındaki saç tıraşları çok önemlidir"

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara

Kara, "Öncelikle çocuklarımızın özellikle yeni doğmuş çocuklarımızın belli bir yaş arasındaki saç tıraşları çok önemlidir. Çünkü gelişme aşamasındaki çocuklarımızın 6 ay sonra başlamak kaydıyla saçlarını düzenli olarak tıraş ettirmemiz lazım. Saç diplerindeki ve saç uçlarındaki kötü tüylerin bir an önce giderek saçın daha güçlü hale gelmesi sağlanmalıdır. Bu arada çocukların yiyeceğine içeceğine de dikkat etmek gerekir. Anne babalar çocuklarının beslenmesine daha çok dikkat etmelidir ki güçlü bir saç şekline sağlıklı bir şekilde ulaşsınlar." dedi.

Saçların her zaman bakıma ihtiyacı olduğunu belirten Kara, "Saçlarımız nasıl biliyor musunuz? Bir çiçek düşünün, çiçeğe fazla su verirseniz bozarsınız ve kötü olur. Hiç su vermezseniz daha değişik olur. Yeni gelişen çocuklarımıza düzenli olarak takviyeler yapmalıyız. Düzenli olarak çocukların saçlarına bakım yapılması gerekir. Ailelere şunu tavsiye edeyim. Öncelikle berberlerimize ve kuaförlerimize güvenmeleri lazım. Gittiği berberlerin hijyen durumuna mutlaka dikkat etmesi lazım. Profesyonel berberlerimiz var. Bu profesyonel berberlerimizde çocuklarımızı düzenli olarak tıraş ettirmeliyiz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için ayda bir defa mutlaka berbere götürerek onlara berber ortamında saçlarını kestirmeyi en azından o havayı teneffüs ettirmeleri gerekir ki çocuk kendini bilmeye başladığı andan itibaren berberin ne kadar önemli olduğunu anlayacaktır. Çünkü her tıraştan sonra çocuk kendini mutlu hissedecektir." ifadelerine yer verdi.

Son olarak ebeveynlere çağrıda bulunan Kara, "Tüm anne babalara şu çağrıda bulunmak istiyorum. Çocuklarınızı berbere götürmekten kokmayın ve berbere götürün. Kendiniz evde tıraş etmeye kalmayın çünkü siz tıraş ederseniz çocuklar bir sonraki tıraşta berbere götürüldüğünde korkabilirler. O yüzden hiç böyle bir şeye yeltenmeyin, berberinize temas kurun ve berberinize çocuklarınızı götürün ve onlara güvenin." şeklinde tavsiyelerde bulundu.




Bu haber 577 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI