Bugun...



8 maddede mezoterapinin yararları

Günümüzde yüz, cilt ve saç sağlığı hem kadınlar hem de erkekler için oldukça gündemde olan bir konu. Kozmetik sektörüne karşı duyulan ilginin giderek artması, bu alandaki uygulamalar ve tedavileri son hızla çeşitlendirmeye devam ediyor diyen Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Genç, “Kozmetik dermatolojideki gelişmelerden biri de mezoterapi yöntemi. Mezoterapi, tedaviden daha yüksek verim almak için ilaç veya benzeri formülasyonların ince iğneler yardımıyla direkt sorunlu bölgeye veya normalden daha yakınına ulaştıran ve cerrahi olmayan bir uygulamadır. Cilt problemlerinin giderilmesi, cildi gençleştirme, selülit tedavisi, saç dökülmesi veya vücut şekillendirme gibi farklı alanlarda bu yöntemden faydalanılır. Örneğin deri altına enjekte edilen vitamin veya bitki özleri gibi maddelerle cilt hücreleri uyarılır, daha sağlıklı ve canlı bir görünüm çok hızlı bir şekilde elde edilebilir” açıklamasında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 04-05-2024 00:10

8 maddede mezoterapinin yararları

 

 

Mezoterapinin ilk olarak damar sorunlarının tedavisi için kullanıldığını ancak zamanla kozmetik amaçlarla tercihinin daha çok yaygınlaştığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Genç, “Mezoterapinin hızlı etki gösteren bir işlem olması ve bilinirliğinin artmasıyla birlikte bu işlem pek çok kurum ve kuruluş tarafından uygulanıyor. Ancak uygun olmayan ortamlarda veya uzman olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamalar; bulantı, kusma, ağrı, ödem ve kaşıntı gibi yan etkilere yol açabilir. Hatta enfeksiyon, hiperpigmentasyon veya deri altı nodülleri gibi çok ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu yüzden mezoterapinin güvenilir ve alanında uzman kurumlarda yaptırılması gerekir” ifadelerini kullandı.

Tütün kullanımı yöntemin başarısını düşürüyor

Mezoterapi işlemine karar verilmeden önce hastanın cilt yapısının ve şikayetlerinin detaylıca incelendiğini hatırlatan Dr. Merve Genç, “Hasta oluşabilecek yan etkiler konusunda bilgilendirilir. İşlemin yapılacağı bölge ve uygulama yöntemine bağlı olarak lokal anestezi tercih edilebilir. Mezo-gun adı verilen özel cihazlar kullanılarak farklı teknikler yardımıyla mikroenjeksiyon gerçekleştirilir. İstenen sonuç ve mevcut şikayetlere bağlı olarak vitamin, hyaluronik asit, antioksidan gibi aktif içerikler tek başına veya karışım şeklinde uygulanır. Deri katmanının derinlerine ulaşan reaktifler yüksek düzeyde etki sağlar. Bu yöntemle cerrahi uygulama olmadan bağ dokusunun uyarılması, yağ dokusunda değişiklikler yapılması, kan ve lenf dolaşımının artırılması mümkün olur. Sık tütün ürünü kullanımı ve yeterli güneş korumasının sağlanamaması gibi durumlar mezoterapi tedavisinin etkisini azaltabilir. Bu nedenle bu gibi davranışlardan kaçmak önemlidir” dedi.

Emziren anneler için uygun bir yöntem değil

Mezoterapinin oldukça etkili bir tedavi yöntemi olduğunu ancak herkesin kullanımına uygun olmadığının altını çizen Dr. Merve Genç, “Diyabet hastaları, herpes yaraları da dahil olmak üzere açık yaraları bulunanlar, skleroderma ve deri kalınlaşması sorunu yaşayanlar, cilt kanseriyle mücadele edenler, deri üzerinde aktif enfeksiyon sorunu bulunanlar, otoimmün veya bağışıklık sistemini baskılayan herhangi bir hastalığa sahip olanlar, epilepsi veya herhangi bir nörolojik hastalığı bulunanlar, hemofili ve kan pıhtılaşma sorunları yaşayanlar, kalp ilaçları kullananlar ek olarak hamile ve emziren anneler için uygulanabilir bir yöntem değildir” uyarısında bulundu.

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Genç, mezoterapinin kullanıldığı alanları ve faydalarını 8 maddede sıralıyor:

Daha genç bir görünüm isteyenler için: Yaşlanma etkilerini azaltır. Yüz, göğüs ve boyun bölgesine uygulandığında kolajen ve elastin liflerinin üretimini uyararak kırışıklıkları azaltır ve daha genç bir görünüm sağlar. Bağ dokularını uyarır ve daha gergin bir cilt elde edilir.

Akne problemi olanlar için: Akneleri ve akne izlerini iyileştirir.

Fazla kilosu ve selüliti olanlar için: Yüz, kalça, bacak gibi bölgelerde yağ dokularının cerrahi müdahale olmadan parçalanarak vücuttan atılmasını sağlar. Cildi sıkılaştırır, vücudu şekillendirir.

Saçı dökülenler için: Vitamin enjeksiyonları ile saç dökülmesinin önüne geçer.

Cilt lekesi ve ton farklılığı şikayetleri olanlar için: Cilt lekelerini azaltır, daha aydınlık bir cilt sağlar. Enjekte edilen A ve C vitamini, Hyaluronik asit gibi reaktifler sayesinde hiperpigmentasyonu azaltır ve renk tonunu eşitler.

Çok terleyenler için: Fazla çalışan kasları gevşetebilme özelliğiyle aşırı terleme probleminin giderilmesine yardımcı olur.

Kas ağrıları yaşayanlar için: Spor yaralanmaları, fibromiyalji veya gut gibi şikayetleri olan hastalarda kasları gevşeterek ağrıyı hafifletir.

Kuru ciltliler için: Cildi nemlendirir, daha parlak bir görünüm sağlar.




Bu haber 258 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Sağlık Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI