diyarbakır escort
beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort
Bugun...



696 Sayılı KHK’daki Tayin Yasağı Kaldırıldı

Hak-İş Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Aküzüm: “Çalışanlar için adeta çifte bayram”

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2026 00:05

696 Sayılı KHK’daki Tayin Yasağı Kaldırıldı

 

 

Yasin Güler - Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Aküzüm, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında çalışanların uzun süredir gündeminde olan tayin yasağına ilişkin önemli bir gelişmeyi duyurdu. Aküzüm, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı iptal kararıyla tayin yasağının kaldırıldığını belirterek bunun çalışanlar açısından “adeta çifte bayram” anlamına geldiğini ifade etti.

Anayasa Mahkemesi iptal etti

Aküzüm yaptığı açıklamada, 696 sayılı KHK’nın Geçici 23. maddesinde yer alan ve çalışanların bulundukları teşkilat ve birim dışına tayin olmalarını engelleyen düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini söyledi.

Söz konusu düzenlemenin yıllardır çalışanlar ve aileleri üzerinde ciddi mağduriyetler oluşturduğunu vurgulayan Aküzüm, kararın hem sendika üyeleri hem de aynı durumda bulunan tüm çalışanlar için önemli bir kazanım olduğunu dile getirdi.

“Sorunu her platformda gündeme taşıdık”

Sendika olarak bu konuda uzun süredir yoğun bir mücadele yürüttüklerini belirten Aküzüm, sürecin yalnızca sendikal açıklamalarla sınırlı kalmadığını ifade etti.

Aküzüm, sosyal medya etkinliklerinden resmi görüşmelere kadar birçok platformda sorunu gündeme taşıdıklarını belirterek, başta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilgili komisyon üyeleriyle yapılan görüşmelerde bu mağduriyetin defalarca dile getirildiğini kaydetti.

“Aileleri parçalayan engel kaldırıldı”

Tayin yasağının özellikle farklı şehirlerde görev yapan eşler ve aileler açısından büyük sorunlar oluşturduğunu belirten Aküzüm, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının bu anlamda önemli bir mağduriyeti ortadan kaldırdığını söyledi.

Kararın aile bütünlüğünün korunması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Aküzüm, “Ailelerin parçalanmasına sebep olan bu büyük engelin kaldırılmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Mücadele sürecek

Hak-İş ve Öz Sağlık-İş olarak çalışma hayatında adaletin sağlanması için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Aküzüm, alınan kararın başta sendika üyeleri olmak üzere aynı mağduriyeti yaşayan tüm çalışanlar için hayırlı olmasını diledi.

Sendika yetkilileri, çalışanların haklarını korumaya yönelik girişimlerin ve çalışma hayatındaki sorunların çözümü için yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.




Bu haber 160 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI