Bugun...



ABD’den Kolombiya Devlet Başkanı Petro’ya yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, başta Kolombiya Devlet Başkanı Petro başta olmak üzere yakınındaki isimler yaptırım listesine eklendiğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 25-10-2025 00:57

ABD’den Kolombiya Devlet Başkanı Petro’ya yaptırım kararı

 

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisinden yapılan açıklamada, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, eşi Veronica del Socorro Alcocer Garcia, oğlu Nicolas Petro ve İçişleri Bakanı Armando Benedetti'nin "özel olarak belirlenmiş vatandaşlar listesine" eklendiği, bu kişilere yaptırım uygulanacağı kaydedildi.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent de açıklamasında, Petro'nun iktidara gelmesinden bu yana Kolombiya'daki kokain üretiminin on yılların en yüksek seviyesine ulaştığını, Petro'nun uyuşturucu kartellerinin artmasına izin verdiğini ve bu faaliyetleri durdurmayı reddettiğini iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Kolombiya Devlet Başkanı Petro'yu hedef alarak, "O bir haydut ve kötü bir adam. Çok fazla uyuşturucu üretiyor." demişti. 
 




Bu haber 139 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI