|
Tweet |
Erenkara, yaşananları sıradan bir sınır olayı olarak değerlendirmenin mümkün olmadığını belirterek, olayın milli iradeyi hedef alan planlı bir girişim olduğuna dikkat çekti.
“Hedef Alınan Sadece Bayrak Değil, Milletin İradesidir”
Yazılı bir açıklama yapan Erenkara, Türk bayrağının devletin egemenliğini temsil ettiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
> “Türk bayrağı bu devletin egemenlik nişanesidir. Ona uzanan el, Diyarbakır’dan Edirne’ye kadar 85 milyon vatandaşın iradesine uzanmıştır. Bu tür provokasyonların sonu her zaman hüsrandır.”
Erenkara, bayrağa yönelik her girişimin toplumsal barışı hedef aldığını ve milletin ortak değerleri üzerinden yeni gerilim alanları oluşturulmak istendiğini söyledi.
“Provokasyonla Kamuoyu Yönlendirme Çabaları Yeni Değil”
Toplumsal hassasiyetlerin siyasi manipülasyon aracı haline getirilmesine izin verilmeyeceğini ifade eden Erenkara, devletin bu tür girişimler karşısında gerekli refleksi gösterecek güce sahip olduğunu belirtti. Açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:
> “Sınır hattındaki hassasiyetleri istismar ederek kamuoyunu yönlendirmeye çalışan girişimler yeni değildir. Ancak bu ülkenin demokratik tecrübesi ve devlet refleksi, bu tarz senaryoları boşa çıkaracak güçtedir.”
Diyarbakır’dan Güçlü Mesaj
Erenkara, açıklamasını Diyarbakır’dan yükselen net ve kararlı bir mesajla tamamladı. Bayrağın tartışma konusu yapılamayacağını vurgulayan Erenkara, milletin değerlerine sahip çıkma konusunda tereddütsüz olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
> “Bu topraklarda bayrak indirilemez, itibarı tartışmaya açılmaz. Bu millet, değerlerine sahip çıkmayı bilir.”
Yaşanan gelişmeler, sınır hattındaki provokasyonlara yönelik siyasi tepkilerin sertleştiğini gösterirken, Erenkara’nın açıklaması Diyarbakır’dan verilen güçlü bir duruş olarak kamuoyunda yankı buldu.