diyarbakır escort
beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort
Bugun...



Bağlar Belediyesi Meclis Toplantısı’nda 8 Mart kutlandı

Bağlar Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

facebook-paylas
Tarih: 06-03-2026 16:58

Bağlar Belediyesi Meclis Toplantısı’nda 8 Mart kutlandı

 Eşbaşkan Leyla Ayaz ve kadın meclis 8 Mart mesajları verdi. Eşbaşkan Ayaz, “Kadın mücadelesi dünyanın dört bir yanında dalga dalga yayılıyor. Biz kadınlar hayatın her alanındayız ve olmaya da devam edeceğiz.  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” diye konuştu.

Bağlar Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantılarının son oturumunda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.  Eşbaşkan Leyla Ayaz ile kadın meclis üyeleri toplantıya başkanlık yaptı. Yöresel kıyafetleriyle Meclise katılan kadınlar 8 Mart’ı kutladı. Eşbaşkan Siraç Çelik de tüm katılımcılara karanfil vererek 8 Mart’ı kutladı.

Toplantı salonuna kadınların el emeğiyle yapılan, “Direnişle özgürleşiyor demokratik toplumu örüyoruz” pankartı asıldı. Dövizler ve sloganlarla kadın mücadelesi dile getirilerek 8 Mart kutlandı.

‘Kadın mücadelesinde yerimizi alıyoruz’

Eşbaşkan Ayaz açılışta yaptığı konuşmada, 8 Mart’ın anlam ve önemine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: “Hem cins mücadelemizi hem kimlik mücadelemizi birlikte yürütüyoruz. 8 Mart, eşit işe eşit ücret talebiyle New York’ta 154 kadının katledilmesiyle başlayan bir süreç. Bugün bakıyoruz ki dünyanın dört bir yanında kadın mücadelesi dalga dalga büyüyor. Biz Kürt kadınları da bu mücadelenin içinde yerimizi alıyoruz. Hepimizin de içinde olduğu yüzde 40’lık kota ile başlayan, eşit temsiliyet, fermuar ve eşbaşkanlık sistemiyle biz kadınlar hayatın tüm alanlarında yer alıyoruz ve yer almaya da devam edeceğiz. Aynı meclisi paylaştığımız tüm kadın arkadaşlarımızın ve cins mücadelesi yürüttüğümüz tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun diyorum. Şiddetin olmadığı, kadın katliamlarının olmadığı daha adil ve eşit bir dünyada yaşamak dileğiyle, böyle bir dünyanın mücadelesini de birlikte omuz omuza yürüttüğümüz erkek arkadaşlarımızla birlikte vereceğimizin inancıyla hepinizi selamlıyorum” dedi.

8 Mart konuşmalarının ardından Meclis gündemlerine geçildi.




Bu haber 323 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI