Bugun...



Bingöl’de yapılan geleneksel etkinlikte, yarışmacılar hünerlerini gösterdi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinin Toklular köyünde düzenlenen geleneksel etkinlikte, at sahipleri yarışmalar düzenleyerek, çevre ilçelerden gelen vatandaşların da katılımıyla büyük ilgi topladı.

facebook-paylas
Tarih: 14-07-2025 16:51



    

 

Karlıova’da 60’lı yıllardan 2000 yılına kadar her yıl düzenlenen  gelenksel etkinliğe son yıllarda ara verilmişti. Ara ara vatandaşların kendi aralarında düzenlediği geleneksel yarışmalara daha önce Karlıova Kaymakamlığı, bu yıl da Karlıova Belediyesi destek verdi.

Karlıova Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmalara dört gruptan, birinci, ikinci ve üçüncü gelenlere altın ödülü ile kupa verildi.

 Yoğun bir katılımın olduğu yarışmalarda Kars, Muş ve Erzurum’dan da yarışmacılar katıldı.

Dört gurup halinde yapılan yarışmaya toplamda 47 at katıldı.

Dereceye girenlerin ödülleri Karlıova Belediye Başkanı Veysi bingöl tarafından verildi.

Karlıova Belediye itfaiye aracı, ve ambulansın da hazır bulunduğu yarış meydanında, olumsuz bir duruma karşı önlem alındığı görüldü.

Bu tarz aktivitelerin düzenlenmesinden memnun olduğunu belirten Muhittin Aras ” Ben Kars ilinden Karlıova’ya geldim. Güzel bir yarış olacak iyi olan kazansın” dedi.




Bu haber 3007 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR VE SANAT Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI