diyarbakır escort
beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort
Bugun...



Bingöl’e 33 yeni hekim atandı

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 127. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında il genelindeki sağlık kuruluşlarına toplam 33 hekimin atanacağını açıkladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-02-2026 14:54:51 Tarih: 27-02-2026 14:51




    

 

Bu kapsamda en fazla atama Bingöl Devlet Hastanesi’ne yapıldı. Hastaneye anesteziyoloji ve reanimasyon, çocuk cerrahisi, deri ve zührevi hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, göz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, kulak burun boğaz hastalıkları, nöroloji, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi, radyoloji, ruh sağlığı ve hastalıkları ile üroloji branşlarında toplam 16 uzman hekim ile birlikte 3 pratisyen hekim atanacağı belirtildi.

İlçe hastanelerine de önemli sayıda hekim görevlendirmesi yapıldığı ifade edilen açıklamada, Adaklı İlçe Devlet Hastanesi’ne aile hekimliği ve çocuk sağlığı ve hastalıkları branşlarında 2 uzman hekim ile bir pratisyen hekimin atanacağı, Genç İlçe Devlet Hastanesi’ne ise 2 pratisyen hekimin görevlendirileceği kaydedildi.

Karlıova İlçe Devlet Hastanesi’ne anesteziyoloji ve reanimasyon ile iç hastalıkları branşlarında 2 uzman hekim ve 3 pratisyen hekim atanacağı, Kiğı İlçe Devlet Hastanesi’ne aile hekimliği branşında bir uzman hekimin görevlendirileceği bildirildi. Ayrıca Solhan İlçe Devlet Hastanesi’ne anesteziyoloji ve reanimasyon branşında bir uzman hekim ile bir pratisyen hekimin atanacağı ifade edildi.

Öte yandan Merkez Toplum Sağlığı Merkezi’ne de halk sağlığı branşında bir uzman hekimin atanacağı belirtilerek, yapılan atamaların Bingöl’de sağlık hizmetlerinin kalitesini ve erişilebilirliğini artırmasının hedeflendiği vurgulandı. Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, yeni atanan hekimlerin göreve başlamasıyla birlikte vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinin daha da güçleneceğini ifade etti.




Bu haber 180 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI