Bugun...



Bismil’de Şiddetsiz Yaşam Atölyesi Düzenlendi

Bismil Belediyesi Nûjîn Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’nde, kadınların dayanışmasını güçlendirmeyi hedefleyen “Şiddetsiz Yaşam Atölyesi” gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 17-11-2025 17:07

Bismil’de Şiddetsiz Yaşam Atölyesi Düzenlendi

 

17 Kasım 2025 tarihinde düzenlenen atölye, rehabilitasyon merkezinden destek alan çocukların anneleriyle iletişim odaklı etkinliklerle yapıldı. Aynı zamanda çocuklar için de eş zamanlı etkinlikler düzenlendi.

Bismil Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Zehra Yüksekbağ, atölye kapsamında yaptığı konuşmada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün tarihsel ve politik önemine dikkat çekti:

“25 Kasım sadece bir anma günü değil, kadınların yaşam hakkı, özgürlük ve eşitlik mücadelesinin evrensel sesidir. Dayanışmayla şiddeti birlikte durduracağız; sözümüz bitmedi!”

Merkez Psikoloğu Hüveyze Laleş Öngün ise atölyede katılımcılara; 25 Kasım’ın önemi ve tarihçesi, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet türleri, şiddetle mücadele mekanizmaları, etkili iletişim yöntemleri ve Nûjîn Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’nin sunduğu danışmanlık, psikolojik destek, hukuki süreç takibi, yönlendirme ve güvenli alan hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Atölye sırasında kadınlar kendi deneyimlerini paylaşarak dayanışmanın dönüştürücü gücünü bir kez daha ortaya koydu. Bismil Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, “Özgür ve Şiddetsiz Bir Yaşam İçin Sözümüz Bitmedi, Şiddeti Birlikte Durduracağız” şiarıyla 30 Kasım’a kadar farklı odak gruplarla benzer çalışmaları sürdürecek.




Bu haber 294 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI