diyarbakır escort
beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort
Bugun...



BM: Yıkım ve ikmal krizi Gazze'de sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi

BM Sözcüsü Dujarric, Gazze'de iki yıllık saldırıların sağlık sistemini çökerttiğini ve temel malzeme eksikliğinin insani çalışmaları felce uğrattığını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2025 08:05

BM: Yıkım ve ikmal krizi Gazze'de sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi



    

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze'de iki yıldır süren yıkımın sağlık altyapısını felce uğrattığını ve temel ihtiyaç malzemelerindeki ciddi eksikliğin, bölgede tıbbi hizmetlerin genişletilmesini büyük ölçüde engellediğini açıkladı.

Dujarric, yaptığı basın açıklamasında, bölgedeki insani durumun "son derece kötü" olduğunu vurgulayarak, ihtiyaçların sahadaki kapasitenin çok üzerinde arttığını ifade etti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin, yardım malzemelerinin kısıtlama olmaksızın Gazze'ye girişine izin verilmesi gerektiğini ısrarla vurguladığını aktaran Dujarric, insani yardım kuruluşlarının ve sağlık ekiplerinin sahada etkili şekilde çalışabilmesi için tüm engellerin kaldırılmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Bu açıklama, siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü ve uluslararası toplumun çağrılarına rağmen durdurmadığı soykırım niteliğindeki saldırılar eşliğinde geldi. Rejim, öldürme, aç bırakma, kitlesel yıkım ve zorla yerinden etme gibi yöntemlerle Filistin halkına ağır bedeller ödetmeye devam ediyor.

Gazze'de yürütülen saldırılar sonucunda 238 binden fazla Filistinli şehit veya yaralı, 10 binden fazla kayıp, yüzbinlerce zorla göç ettirilen sivil ve yaygın bir kıtlık nedeniyle hayatını kaybeden çok sayıda çocuk ve yetişkin bulunuyor. Altyapıdaki geniş çaplı tahribat ise bölgedeki sağlık, eğitim ve barınma imkânlarını sürdürülemez hâle getirmiş durumda.

BM, Gazze'deki insani çöküşün daha da ağırlaşmaması için siyonist rejimin tüm engelleri kaldırması ve uluslararası insancıl hukuka uyması gerektiğini bir kez daha vurguladı.
 




Bu haber 500 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI