Bugun...



DEVA Partili Esen Diyarbakır Cezaevinde küçük çocuklarıyla kalan kadınları ziyaret etti

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, Genel Merkez Kadın Çalışmaları Başkan Yardımcısı Melis KANDEMİR,Diyarbakır İl Başkanı Remzi Kaymak ve teşkilat üyeleriyle birlikte Diyarbakır Cezaevi’nde çocuklarıyla kalan kadın mahkumları ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 25-10-2025 00:01

DEVA Partili Esen Diyarbakır Cezaevinde küçük çocuklarıyla kalan kadınları ziyaret etti

Esen, hem anneleriyle cezaevinde büyüyen çocukların hem de annelerinden kilometrelerce uzakta büyümek zorunda kalan çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
“Bazı çocuklar anneleriyle parmaklıklar ardında büyüyor, bazıları annelerinden ayrı düşüyor. Her iki durumda da çocuklar cezalandırılıyor. Ceza, suçu işleyene ait olmalı; çocuklara değil.”
Esen, ziyareti sırasında kadınların cezaevindeki koşulları, sosyal destek imkanlarını ve çocukların gelişimsel ihtiyaçlarını yerinde gözlemledi. Görüşmede annelerin rehabilitasyon süreçlerine erişimi, çocukların eğitim hakkı ve psikososyal destek mekanizmalarının durumu gündeme geldi.
“Kadınların cezalarını hakkaniyetle çekmeleri kadar, ceza sonrası hayata uyumlanmalarını kolaylaştıracak sosyal politikalar da önemlidir. Aksi halde cezalar bitse de toplumsal dışlanma devam eder.”
Cezaevi memurlarının özlük hakları yeniden düzenlenmeli
Esen, özellikle çocuklu mahkum kadınlar için ayrı bir sosyal destek mekanizması oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, mesleklenmelerinin de desteklenmesi için Adalet Bakanlığı, Aile Bakanlığı ve MEB ortak çalışma yürütmeli dedi.
Esen ayrıca cezaevi memurlarının özlük hakları konusundaki eksikliklerin de giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.
“Her çocuk, nerede doğarsa doğsun, aynı geleceği hak eder. Bizim görevimiz, o geleceği inşa edecek adaleti kurmaktır.”
Ziyaretin ardından Elif Esen, teşkilat üyeleriyle ,KEFEK projesi kapsamında Diyarbakırin sivil toplum temsilcileriyle de bir araya gelerek cezaevindeki çocukların sosyal hizmetlere erişimini artıracak öneriler üzerine istişarelerde bulundu.



HABER VİDEOSU


https://youtube.com/shorts/CXmnhqrr57M


Bu haber 218 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI