Bugun...



Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde Yangın Paniği

Olası Facia Büyümeden Önledi

facebook-paylas
Güncelleme: 05-01-2026 12:56:59 Tarih: 05-01-2026 11:56

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde Yangın Paniği

İMehmet Zeki Özer - Saat 11.30 sularında -1 katta bulunan Organ Nakli Bölümünde Çıkan Yangına Güvenlik ve Personelden Anında Müdahale

Dicle Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Bölümü’nde, elektrik tesisatından kaynaklandığı iddia edilen küçük çaplı bir yangın, kısa süreli paniğe neden oldu. Yangını fark eden hastane personeli, durumu vakit kaybetmeden yetkililere bildirerek olaya ivedilikle müdahale etti.

Olay yerine hızla intikal eden ekipler, yangının büyümesini engellerken, söndürme çalışmaları sırasında oluşan yoğun duman kısa süreli tedirginliğe yol açtı. Ancak hastane yönetimi ve güvenlik biriminin soğukkanlı ve profesyonel yönlendirmesi sayesinde hasta ve çalışanlar güvenli alanlara kontrollü şekilde sevk edildi.

Özellikle hastane yönetimi ve  güvenlik görevlilerinin disiplinli, bilinçli ve koordineli müdahalesi, olası bir facianın önüne geçilmesinde belirleyici rol oynadı. Panik havasının büyümesine izin vermeyen güvenlik birimi, hastane içerisinde düzeni kısa sürede yeniden sağladı.

Yetkililer, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığını belirtirken, yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için teknik inceleme başlatıldığını ifade etti. Yaşanan bu olay, Dicle Üniversitesi Hastanesi personeli ve güvenlik biriminin kriz anlarındaki hazırlıklı ve örnek duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi.




Bu haber 704 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI