diyarbakır escort
beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort
Bugun...



Dicle Üniversitesi’nde Bıçak Parası Nedeniyle 10 Kişi Hakkında Başlatılan Soruşturma Sürüyor

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, kamuoyunda zaman zaman gündeme gelen “bıçak parası” iddialarına ilişkin, “Somut deliller doğrultusunda ilgili hocalarımızı açığa aldık.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-02-2026 20:08:58 Tarih: 12-02-2026 19:04

Dicle Üniversitesi’nde Bıçak Parası Nedeniyle 10 Kişi Hakkında Başlatılan Soruşturma Sürüyor

 

Mehmet Zeki Özer

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen, Genel Sekreter Mustafa Uğurlu Aslan, kentte görev yapan ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek üniversite hastanesine yönelik “bıçak parası” iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rektör Eronat, geçmiş dönemlerde üniversite hastanesinde yaşanan usulsüz uygulamalarla ilgili ciddi adımlar attıklarını belirterek, hiçbir şekilde taviz verilmediğini vurguladı.

“Somut Delil Varsa Gereğini Yapıyoruz”

Konunun daha önce Diyarbakır Valisi ve Cumhuriyet Başsavcısı ile birlikte ele alındığını hatırlatan Prof. Dr. Kamuran Eronat, kendilerine ulaşan şikâyetler ve deliller doğrultusunda ilgili kişiler hakkında işlem başlatıldığını ifade etti.

Eronat, şu ifadeleri kullandı:

> “Bize gelen şikâyetler ve somut deliller ölçüsünde, üzülerek de olsa ilgili hocalarımızı açığa aldık. Tereddüt etmedik. Soruşturmalar devam etti, bazı doktorlar hüküm giydi. Bu nahoş bir durum ancak son dönemde bu tür şikâyetler oldukça azaldı. Somut bir durum olduğunda hemen gereğini yapıyoruz.”

 

“Yasal Olmayan Uygulamalara İzin Vermeyeceğiz”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen ise göreve geldikleri ilk günden itibaren kayıt dışı uygulamalarla mücadele konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Şen, hastanenin büyük bir yapıya sahip olduğunu ve çok sayıda hekim görev yaptığını hatırlatarak, bazı usulsüz uygulamaların tespit edildiğini söyledi.

 “Tasvip etmediğimiz uygulamalar vardı. Bazı hocalar açığa alındı, soruşturmaları sürenler var. İl Sağlık Müdürlüğü denetimleri sonrası tutanaklar doğrultusunda yeni soruşturmalar açıldı. Hiçbir şekilde yasal olmayan uygulamalara izin vermeyeceğiz.”

 

Vezne Gelirleri 2 Kat Arttı

Üniversite hastanelerinde öğretim üyelerinin mevzuata uygun olarak belirlenmiş muayene ve ameliyat ücretleri bulunduğunu belirten Şen, bu ücretlerin yalnızca hastane veznesi üzerinden tahsil edildiğini vurguladı.

Son dönemde kayıt dışılığın önüne geçildiğini ifade eden Şen, şu bilgileri paylaştı:

 “Eskiden vezneye yatırılan miktarlar çok düşüktü. Bugün ortalama 2-2,5 katına çıktı. Böylece kayıt dışı uygulamaların da önüne geçilmiş oldu. Daha önce CİMER ve SABİM üzerinden çok sayıda şikâyet geliyordu. Son bir yıldır neredeyse hiç şikâyet almadık.”

 

“Soruşturması Devam Eden Yaklaşık 10 Doktor Var”

Yasal düzenlemelerin tüm üniversite hastanelerinde aynı şekilde uygulandığını belirten Şen, ücretlendirmeye ilişkin çerçevenin net olduğunu söyledi.

Mevzuata göre ücret üst sınırının asgari ücretin iki katı olduğunu hatırlatan Şen, hastanedeki hizmetlerin büyük bölümünün ücretsiz verildiğini dile getirdi.

 “Hastanemizde işlemlerin yaklaşık yüzde 92’si ücretsiz, yüzde 8’i ücretli yapılıyor. Bu da hastanın tercihi doğrultusunda oluyor. Faturalarımız şeffaf. Şu anda soruşturması tamamlananlar var, devam edenler var. Soruşturması süren doktor sayısı yaklaşık 10 civarında.”

 

Şeffaflık ve Denetim Vurgusu

Dicle Üniversitesi yönetimi, üniversite hastanesinde yaşanabilecek her türlü usulsüzlüğe karşı sıfır tolerans politikası uygulandığını belirterek, denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Yetkililer, vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde resmi kanallar üzerinden başvuru yapmalarının önemine dikkat çekti.




Bu haber 404 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI