diyarbakır escort
Bugun...



DİSKİ, 13 kırsal ilçede karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, ilçe belediyeleriyle koordinasyon hâlinde kırsal ilçelerde etkili olan kar yağışına karşı yurttaşların mağduriyet yaşamaması için sahada görev yapıyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-01-2026 15:16

DİSKİ, 13 kırsal ilçede karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor

 

 

Bilal  Daş

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kış koşullarının ulaşım ve altyapı hizmetlerini aksatmaması amacıyla kırsal ilçelerde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe belediyeleriyle koordinasyon içinde yürütülen çalışmalarda, yolların açık tutulması ve altyapı hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor.

13 kırsal ilçede ekipler sahada

DİSKİ ekipleri, karla mücadele çalışmaları kapsamında 13 kırsal ilçede toplam 17 kepçe, 2 traktör, 2 pikap ve 47 personel ile sahada görev yapıyor. İlçelere göre görevlendirmelerde; Bismil’de 2 kepçe ve 4 personel, Çermik’te 1 kepçe ve 3 personel, Çüngüş’te 1 kepçe, 1 traktör ve 3 personel, Hani’de 1 kepçe ve 3 personel, Dicle’de 1 kepçe ve 6 personel, Eğil’de 1 kepçe ve 4 personel, Çınar’da 1 kepçe ve 3 personel, Ergani’de 3 kepçe ve 5 personel, Silvan’da 2 kepçe, 1 traktör, 1 pikap ve 6 personel, Hazro’da 1 kepçe ve 2 personel, Lice’de 1 kepçe ve 2 personel, Kulp’ta 1 kepçe, 1 pikap ve 4 personel, Kocaköy’de ise 1 kepçe ve 2 personel karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Daire başkanlarından sahaya ilişkin değerlendirme

Kırsal ilçelerdeki hizmet ve koordinasyondan sorumlu olan İşletmeler 1. ve 2. Bölge Daire Başkanlıkları da yürütülen karla mücadele çalışmalarını sahada yakından takip ediyor.

İşletmeler 1. Bölge Dairesi Başkanı Abbas Aslan, yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Kırsal ilçelerde kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için ilçe belediyelerimizle koordinasyon hâlinde sahada görev aldık. Ekiplerimiz, ulaşımın ve altyapı hizmetlerinin aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.”

İşletmeler 2. Bölge Dairesi Başkanı Serkan Karyağan ise karla mücadelede hizmet sürekliliğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Karla mücadelede önceliğimiz, altyapı hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak ve olası riskleri önlemektir. Ekiplerimiz, ihtiyaç duyulan tüm noktalarda koordineli biçimde görev yapmaktadır.”




Bu haber 161 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI