Bugun...



DİSKİ’den Kaya Mahallesi’ne 3 bin metrelik yeni içme suyu hattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eğil ilçesine bağlı Kaya Mahallesi’nde kot farkı ve altyapı yetersizliği nedeniyle yaşanan içme suyu sorununu gidermek amacıyla başlattığı 3 bin metrelik yeni hat çalışmasıyla 35 haneye kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ulaştıracak.

facebook-paylas
Tarih: 26-11-2025 16:20

DİSKİ’den Kaya Mahallesi’ne 3 bin metrelik yeni içme suyu hattı

 

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, hem kot farkı nedeniyle mevcut şebekeden su alamayan hanelerin hem de yeni yerleşim alanlarında altyapısı bulunmayan evlerin su ihtiyacını karşılamak için Eğil ilçesine bağlı Kaya Mahallesi’nde 3 bin metrelik yeni bir içme suyu hattı oluşturuyor. Böylece Kaya Mahallesi’nde yaşayan yaklaşık 200 kişinin suya erişiminin kalıcı şekilde iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Çalışmada sona yaklaşıldı

Mahallede yürütülen yenileme çalışmalarının önemli bir bölümü tamamlanırken, ekipler geri kalan kısım için sahada planlı biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların bitmesiyle birlikte mahallenin içme suyu sorununun tamamen çözüme kavuşması hedefleniyor.

‘Çalışmayı kısa sürede tamamlayacağız’

Eğil DİSKİ Şube Müdürü Cenk Yaşar, Kaya Mahallesi’nde uzun süredir su sorunu yaşandığını söyledi. Yerleşim alanlarında altyapı bulunmaması nedeniyle yurttaşların suya ulaşma konusunda zorlandığını belirten Yaşar, “Bu problemi kalıcı bir şekilde çözmek için ekiplerimizle kapsamlı bir çalışma başlattık. En kısa sürede tamamlayarak mahalle sakinlerimizin suya kesintisiz şekilde erişmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.




Bu haber 288 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI