|
Tweet |
Haber Merkezi - Diyarbakır’ın Diclekent semtinde faaliyet gösteren Kuyumculuk iş yeri, geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana kapalı. Kuyumcunun sahibi ortadan kaybolurken, yaklaşık 10 kilo altın ve 45 milyon liralık zararın söz konusu olduğu iddia ediliyor.
Olay, kentte büyük yankı uyandırdı. Çünkü kayıplara karışan bu kuyumcunun vitrininde “Güvenilir Kuyumcu” tabelasının asılı olması dikkatlerden kaçmadı. Söz konusu tabela uygulaması, daha önce tartışmalara konu olmuştu.
Eski Diyarbakır Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mustafa Akkul, bu tabelanın suistimal edilebileceği uyarısında bulunmuş, vatandaşların tabelaya bakarak sorgusuz sualsiz işlem yapabileceğini dile getirmişti. Ancak yeni başkan Mehmet Yüksel, uygulamayı destekleyerek güven tesis etmek adına önemli bir adım olduğunu savunmuştu.
Şimdi ise, “Güvenilir Kuyumcu” tabelasına sahip bir işletmenin kayıplara karışması, soru işaretlerini beraberinde getirdi. Vatandaşların mağduriyetinin nasıl giderileceği, zararın kim tarafından karşılanacağı belirsizliğini koruyor.
Yaşanan olay sonrası birçok kişi, kuyumculuk sektöründe denetim mekanizmalarının yetersizliğini ve “güvenilirlik” tabelasının tek başına yeterli olmadığını dile getirerek, yetkililerden acil adım atılmasını talep etti.