Bugun...



Diyarbakır’da Karla Mücadele Gecikti

Tuzlama Bağcılar'da Üçüncü Günde Başladı

facebook-paylas
Tarih: 31-12-2025 10:58

Diyarbakır’da Karla Mücadele Gecikti

 

 

Diyarbakır’da etkili olan kar yağışının ardından kent genelinde yaşanan ulaşım ve yaya güvenliği sorunları devam ederken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele çalışmaları kamuoyunda eleştirilere neden oluyor. Kar yağışının üçüncü gününde Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi Evrim Altaş Caddesi üzerindeki kaldırımlarda tuzlama çalışmasına başlanması, müdahalenin geciktiği yönündeki tepkileri artırdı.

Özellikle kaldırımların günlerce buzla kaplı kalması nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlanırken, yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler açısından ciddi riskler oluştu. Mahalle sakinleri, tuzlama çalışmalarının ancak üçüncü günde başlamasına tepki göstererek, belediyenin kar yağışına karşı yeterli hazırlık yapmadığını dile getirdi.

Öte yandan kent genelindeki ana arterlerde ve yoğun trafik akışının olduğu caddelerde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının yetersiz olduğu gözlemleniyor. Sürücüler, buzlanma nedeniyle trafikte tehlike yaşandığını belirtirken, “Kaldırımlar yeni yeni yapılıyor, peki ana caddeler ne zaman?” sorusunu gündeme taşıyor.

Meteoroloji’nin günler öncesinden yaptığı uyarılara rağmen karla mücadelede geç kalındığını savunan vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden daha kapsamlı, hızlı ve planlı bir çalışma bekliyor. Belediyeden ise ana arterlerdeki çalışmaların ne zaman tamamlanacağına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmış değil.




Bu haber 288 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI