|
Tweet |
Sağlık alanında büyük yatırımlara ev sahipliği yapmaya devam eden Diyarbakır’da yapımı tamamlanan sağlık kuruluşları da vatandaşlara hizmet vermeye başlıyor. Diyarbakır’ı modern sağlık altyapısıyla öne çıkaracak projelerin tamamlanmasıyla, sağlık hizmetleri konusunda örnek bir şehir haline getirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda yapımı tamamlanan Çınar Ovabağ Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
Ovabağ Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu; Çınar Kaymakamı Sayın Zikrullah ERDOĞAN, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre ASİLTÜRK, kurum amirleri, muhtarlar, sağlık çalışanları ve vatandaşların katıldığı açılış töreniyle hizmet vermeye başladı.
Ovabağ Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu; 8 sağlık çalışanı, 4 şoför, 1 adet tam donanımlı ambulans ve 1 adet arazi aracı ile Ovabağ ve çevre kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların acil sağlık hizmetlerine daha hızlı ve daha etkin bir şekilde cevap vermek üzere hizmet vermeye başladı.
Açılış töreninde konuşan Çınar Kaymakamı Sayın Zikrullah ERDOĞAN; “Devletimiz, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam etmektedir. Bu istasyon, acil durumlarda hayat kurtaracak müdahalelerin zamanında ve yerinde yapılmasına büyük katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullanarak; istasyonun vatandaşlar için hayırlı olmasını temenni etti.
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre ASİLTÜRK yaptığı konuşmada; “Ovabağ Acil Servis Hizmetleri İstasyonu ile Çınar’ın sağlık altyapısına değer katacak yeni bir adım attık. Acil Sağlık Hizmetleri istasyonumuz; 12 personelimiz ve 1 adet tam donanımlı ambulans ve 1 adet arazi aracı ile başta Ovabağ ve bölgede bulunan 19 köyde yaşayan 40.000 bin vatandaşımıza 7 gün 24 saat hizmet verecektir.” Dedi.
Çınar İlçesinde sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü yeni Hizmet Binası yapımına da başlandı.
Çınar İlçesinde sağlık hizmetlerini daha güçlü ve erişilebilir kılmak amacıyla bünyesinde;
• İlçe Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası
• 9 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi hizmet verecek modern sağlık kompleksi için ilk adım atıldı.
Mevcut İlçe Sağlık Müdürlüğünün yerleşkesi içinde temeli atılan yeni hizmet binası ile vatandaşların koruyucu sağlık hizmetinden daha nitelikli yararlanabilmesi, daha kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunulması hedefleniyor.
Yapımına başlanan İlçe Sağlık Müdürlüğü yeni Hizmet Binası Temel Atma Töreni; Çınar Kaymakamı Sayın Zikrullah ERDOĞAN, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre ASİLTÜRK, sağlık çalışanları ve vatandaşların katılımıyla kompleksin temeline ilk harç bırakıldı.