|
Tweet |
Yasin Güler - Diyarbakır’da yapımı devam eden 1000 yataklı Kayapınar Şehir Hastanesi ile ilgili ulaşım ve trafik düzenlemelerine yönelik önemli bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk başkanlığında yapılan toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve projeyi yürüten Gürbağ İnşaat yetkilileri katıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıda, hastanenin tamamlanmasıyla birlikte oluşacak trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yapılacak çalışmalar ve simülasyonlar detaylı olarak ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Asiltürk, şu ifadeleri kullandı:
“Diyarbakır 1000 yataklı Kayapınar Şehir Hastanesi ile bölgenin sağlık üssü haline gelecek. Biz de bunu sağlamak için tüm paydaşlarımızla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Hastanenin inşaat süreci, ilgili firma ve Sağlık Bakanlığımızın denetiminde devam ederken, ulaşım ve altyapı konularında Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve DSİ ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Asiltürk, bu dev sağlık yatırımının planlanan sürede tamamlanarak hizmete girmesi için tüm kurumlarla birlikte özverili bir şekilde çalıştıklarını vurguladı: “Üzerimize düşen yükümlülüğümüzü yerine getirmenin gayreti ve çabası içindeyiz” dedi.