diyarbakır escort
Bugun...



Diyarbakır’da Serada Fide Yetiştiriciliği Projesi Kapanış Toplantısı Düzenlendi

150 Kadın ve Genç Kursiyer Katılım Belgelerini Aldı

facebook-paylas
Tarih: 26-01-2026 00:05

Diyarbakır’da Serada Fide Yetiştiriciliği Projesi Kapanış Toplantısı Düzenlendi

 

 

Türk Kızılay Sur Şubesi ile Gap Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (GAPUTAEM) Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen “Diyarbakır Serada Fide Yetiştiriciliği ve İstihdam – Şenlendirme Projesi” kapanış toplantısıyla tamamlandı. Proje kapsamında eğitim alan 150 kadın ve genç kursiyere katılım belgeleri törenle takdim edildi.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde düzenlenen kapanış toplantısına; GAPUTAEM Müdürü Kudret Berekatoğlu, Türk Kızılay Sur Şube Başkanı Gülhan Sönmez, Ziraat Mühendisi Dr. Edip Alas, Yılmaz Önlü ile birlikte çok sayıda kadın ve genç kursiyer katıldı.


Bir Yıl Boyunca Kapsamlı Eğitim ve Uygulama Desteği

Kapanış etkinliğinde konuşan Türk Kızılay Sur Şube Başkanı Gülhan Sönmez, kadınların ve gençlerin tarım sektöründe daha etkin rol almasını hedeflediklerini belirterek, proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.

Sönmez, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak yürütülen proje çerçevesinde;

Serada sebze fidesi üretimi,

Halk Eğitim onaylı sertifika programları,

Fide yetiştiriciliği atölye çalışmaları,

Köylerde çiftçilere yönelik eğitim seminerleri,

Akdeniz Bölgesi’ne teknik inceleme gezileri,

Çiftçilere ücretsiz fide desteği,

Girişimcilik ve İş Geliştirme temalı eğitimler
düzenlendiğini hatırlattı.

 


“Kadın ve Gençlere Toprağı ve Üretimi Sevdirmeyi Amaçladık”

Gençlerin günümüzde teknoloji bağımlılığı nedeniyle üretimden ve tarımdan uzaklaştığına dikkat çeken Sönmez, yürütülen proje ile toprağı, tarımı ve üretimi yeniden sevdirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Sönmez ayrıca, proje sonunda kendi işini kurmak veya mevcut işini geliştirmek isteyen kursiyerlere 3 ay süreyle mentörlük desteği sağlanacağını belirtti.


GAPUTAEM’den Projeye Destek Mesajı

Toplantıda söz alan GAPUTAEM Müdürü Kudret Berekatoğlu ise Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Kızılay arasında imzalanan protokol kapsamında, Kızılay’ın toplum yararına yürüttüğü tüm projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Berekatoğlu, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederek, kadın ve gençlerin tarımda istihdam edilmesinin bölge açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

 

Katılım Belgeleri Törenle Takdim Edildi

Kapanış programının sonunda, Kızılay Etki Yatırım Genel Müdürlüğü ve GAPUTAEM Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimlere katılan kursiyerlere belgeleri; GAPUTAEM Müdürü Kudret Berekatoğlu ile Türk Kızılay Sur Şube Başkanı Gülhan Sönmez tarafından verildi.

Üretim, dayanışma ve paylaşım ruhunun ön plana çıktığı etkinlikte, farklı yaş gruplarından kursiyerlerin bir arada olması dikkat çekti. Program, katılımcıların bilgi ve farkındalıklarının artırılmasına önemli katkı sundu.


-

“Projelerimiz Paydaşlarımızla Güçlenerek Sürecek”

Programın sonunda konuşan Başkan Gülhan Sönmez, projelerin paydaş kurumların katkılarıyla çeşitlendirilerek sürdürüleceğini belirterek, bundan sonraki süreçte toplumun tüm kesimlerine yönelik eğitim ve etkinlik çalışmalarına ağırlık vereceklerini ifade etti.

Sönmez, desteklerinden dolayı Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Sur Kaymakamı Hasan Akbulut, GAPUTAEM Müdürü Kudret Berekatoğlu, Proje Yöneticisi Emrah Genç, Dr. Edip Alas ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bundan sonraki süreçte de omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” dedi.




Bu haber 268 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI