diyarbakır escort
beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort
Bugun...



Gazze'de ateşkes ihtimali: Witkoff'a göre tek bir anlaşmazlık kaldı

ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, HAMAS ile siyonist rejim arasında yürütülen ateşkes görüşmelerinde üç maddenin çözüldüğünü, yalnızca bir başlıkta uzlaşmazlık kaldığını söyledi. Netanyahu ise "HAMAS teslim olmadan savaş bitmez" derken, Tel Aviv'in Gazze'yi geçici olarak yönetebileceği sinyalini verdi.

facebook-paylas
Tarih: 09-07-2025 07:16

Gazze'de ateşkes ihtimali: Witkoff'a göre tek bir anlaşmazlık kaldı


    

 

ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik yürütülen dolaylı müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini ve "anlaşmazlık konularının dört başlıktan bire düştüğünü" açıkladı. Witkoff, müzakerelerin son aşamaya yaklaştığını belirterek hafta sonuna kadar bir anlaşmaya varılmasını umduklarını ifade etti.

Witkoff'un açıklamaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın işgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da gerçekleştireceği yeni görüşme öncesinde geldi. Trump, Gazze'de yaşananları "trajedi" olarak nitelendirerek, "Bu meseleyi çözmek zorundayız. Netanyahu da çözmek istiyor, HAMAS da müzakereye açık" iddiasında bulundu.

Öte yandan Netanyahu, Trump'la görüşmeleri doğrulayarak, "ABD ile tarihte eşi benzeri görülmemiş bir uyum içindeyiz. Gazze'nin geleceği farklı olacak. HAMAS'ın askeri ve yönetim kapasitesi tamamen yok edilmeden bu savaş bitmez" dedi. Netanyahu, Witkoff'un sunduğu son öneriyi kabul ettiklerini ancak kesin bir tarih veremeyeceklerini söyledi.

Doha'da müzakereler sürüyor

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ansari, Doha'daki müzakerelerde henüz detaylı görüşmelere geçilmediğini ancak bir "çerçeve metin" üzerinde çalışıldığını bildirdi. El-Ansari, Filistinlilerin Gazze'den zorla çıkarılmasının söz konusu olmadığını ve Katar'ın bu tür planlara tamamen karşı olduğunu vurguladı.

Aynı gün içinde Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdülati arasında gerçekleşen görüşmede ise ateşkesin sağlanması ve esirlerin serbest bırakılması için arabuluculuğun sürdürüleceği mesajı verildi.

Tel Aviv'den tehlikeli açıklama: Gazze'yi biz yöneteceğiz

Tüm bu diplomatik çabalara rağmen, Netanyahu'ya eşlik eden üst düzey bir siyonist yetkili, olası bir ateşkes sonrasında Gazze'nin bir süre Tel Aviv tarafından yönetilebileceğini söyledi. Bu açıklama, işgal rejiminin, Gazze'de Filistinli bir yönetimi dahi istemediğini gözler önüne serdi.

Söz konusu yetkili, "Eğer baştan orada olmazsak, kontrolü kime devredeceğimizi bilemeyiz" diyerek Filistin Yönetimi'nin Gazze'ye geri dönmesine de karşı çıktı. Bu açıklamalar, işgalin kalıcılığına dair endişeleri artırırken, müzakerelerin seyrini de olumsuz etkileyebilir. 




Bu haber 810 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI