Bugun...



Ergani’de Siyasi Zemin Değişiyor: “Ortak Paydamız Hizmet”

Eski Belediye Başkanı Fesih Yalçın’dan AK Parti’ye Sürpriz Ziyaret

facebook-paylas
Tarih: 20-06-2025 00:01

Ergani’de Siyasi Zemin Değişiyor: “Ortak Paydamız Hizmet”

 

 

Yasin Güler - Diyarbakır / Ergani — Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde siyasi gündemi hareketlendiren önemli bir ziyaret gerçekleşti. 2014 yerel seçimlerinde HDP’den belediye başkanı seçilen Fesih Yalçın, beraberindeki kalabalık heyetle birlikte AK Parti Ergani İlçe Başkanı Serdal Karadaş’ı ziyaret etti.

Söz konusu ziyaret, PKK’nin silahlı mücadeleyi sonlandırmaya yönelik açıklamalarının ardından, bölgede oluşan yeni siyasi iklimin yereldeki yansımalarından biri olarak değerlendirildi. Görüşmede, hizmet odaklı siyasetin ortak buluşma noktası olduğu vurgusu öne çıktı.

“Ergani’nin geleceği hizmetle şekillenmeli”

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan eski Belediye Başkanı Fesih Yalçın, AK Parti’nin Ergani’de sergilediği hizmet odaklı yaklaşımı desteklediklerini belirterek İlçe Başkanı Serdal Karadaş’a övgü dolu sözlerle teşekkür etti:

“Serdal Başkanımızın kararlı duruşu ve vizyoner yaklaşımı sayesinde Ergani için yeniden umutlanıyoruz. Hizmetin adresi artık nettir. İlçemizin geleceği için çekişmeler yerine birlik içinde çalışmalıyız.”

“Birlik zamanı, sorumluluk hepimizde”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Ergani İlçe Başkanı Serdal Karadaş ise açıklamasında, Türkiye’nin terörsüz ve huzurlu bir geleceğe yürüyüşünde herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı:

“Bugün Ergani’de farklı görüşlerden insanların aynı masa etrafında buluşması, toplumun ortak vicdanının sesidir. Amacımız; huzur, kalkınma ve güçlü bir Türkiye’dir. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz.”

Ziyaretin ardından iki taraf birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Farklı siyasi geçmişlerden gelen isimlerin bir araya geldiği buluşma, Ergani’de geniş kesimler tarafından “olumlu ve umut verici” bir gelişme olarak karşılandı.

Bu temas, Türkiye’nin çatışmasız ve demokratik bir geleceğe doğru ilerleyişine, yerelden gelen güçlü ve somut bir destek olarak değerlendiriliyor.




Bu haber 1093 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI